Kulüpler Yabancı Kuralı İçin İtiraz Ediyor

Kulüpler Yabancı Kuralı İçin İtiraz Ediyor

Ligimizde kadro kalitesinin yüksek tutmak ve Türk asıllı oyunculara daha fazla şans vermek için Türkiye Futbol Federasyonu yabancı kuralını getirdiğini açıklamıştı. Artık takımlar sahaya çıkardıkları ilk 11 oyuncusunun 1xbet  tanesini de yabancı oyunculardan oluşturamayacak. Yedek kulübesindeki oyuncularında hepsi yabancı olmayacak. Bu karar sonrası futbol kulüplerinden büyük tepki gelse de milli takımlar teknik direktörümüz Şenol Güneş “1xbet Ligin kalitesi ülke futbolundan daha önemli değil. Türk oyuncularımız bizim ligimizde oynamayacaksa nerede oynayacak?” sözleriyle bu kararı desteklediğini dile getirmişti. 

Birçok Kulüp Yapılanmaya Gidecek

Alınan bu karar sonrasında kadrosunda birçok yabancı oyuncu bulunduran bazı takımlar zor süreçlerden geçecek. 1xbet giriş Oyuncularını elden çıkartmak ve kadrosundaki yabancı oyunculardan vazgeçmek zorunda kalan takımlar için transfer sezonu büyük bir fırsat gibi görünüyor.

Bazı takımlar sözleşmesi devam eden 1xbet sayıca fazla olan yabancı oyuncuların elden çıkartılmaması ya da satılmaması durumunda zor durumda kalacağı için tahkim kurulu mahkemesinde itiraz dilekçesinde başvuracaklar.

Alınan kararların 1xbet değişmesi durumunda kadrosundaki mevcut yabancılarla yoluna devam etmek isteyen ve yapılanma için en az 3 yıl süre isteyen 1xbet Türk futbol takımları bu süreci yakından takip edere, çıkacak olan kararı kulüpler birliği tarafından değerlendirmeye alacaktır. Bu durumda kadrosunda en çok yabancı oyuncu olan Galatasaray ve Gaziantep FK, kadrolarındaki yabancılardan ve dengeden kurala uygun geçiş yapmazsa ceza alacaklar.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.