Koronadan çok kötü haber: Hastalığı yenseniz bile bakın ne oluyor

Koronadan çok kötü haber: Hastalığı yenseniz bile bakın ne oluyor
Jama Cardiology’de yayınlanan iki makelede, korona virüs geçiren hastaların kalp kaslarında gevşeme olduğu yazıldı.

Almanya’da Frankfurt Üniversite Hastanesi ve Hamburg Kalp ve Damar Merkezi tarafından yapılan iki ayrı araştırmada, korona virüsün kalbe de zararlı olduğu tespit edildi. Hayatta kalanların yüzde 75’inden fazlasının kanında, kişide kalp krizi geçirdikten sonra görülen yüksek düzeyde protein olduğu tespit edildi. Korona virüsten hayatını kaybedenlerin yüzde 60’ından fazlasının, kalp kaslarında ise virüs görüldü.

Korona virüsün solunum organları, böbrekler ve beyine dahi saldırdığı daha önce tespit edilmişti. Yeni yapılan iki araştırma sonucunda, virüsün ayrıca kardiyovasküler sistemi de etkilediği ortaya çıktı. Uzmanların, hasarın ne kadar sürebileceği konusunda bilgi veremediği, ancak araştırmanın corona virüsten iyileşenlerin neden haftalarca veya aylarca zayıf ve yorgun kaldığını açıklamaya yardımcı olduğu belirtildi.

Araştırmacılar ayrıca corona virüs sonrası hastaların, kardiyovasküler değerlerinin takip edilmesini tavsiye etti.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.