Korona virüsle ilgili tüm bildiklerinizi unutun, bilimsel olarak ispatlandı, olaylar tamamen tersine döndü

Korona virüsle ilgili tüm bildiklerinizi unutun, bilimsel olarak ispatlandı, olaylar tamamen tersine döndü
Amerika’da yapılan bir araştırma korona virüsün ortaya çıkış tarihiyle ilgili bilinenleri değiştirebilir. Çalışmaya göre Çin’de ilk vakanın görüldüğü tarihten iki hafta önce ABD’nin sadece üç eyaletinde 39 kişi virüse karşı antikor geliştirdi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, bilim insanları yeni korona virüsün varlığından ilk kez bir yıla yakın süre önce Çin’de ortaya çıktığı bildirildiği zaman haberdar oldu ama artık, virüsün bundan çok daha önce yayılmaya başlamış olduğu düşünülüyor.

ÇIKIŞ TARİHİ 31 ARALIK 2019

ABD Salgın Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri’nden bilim insanları araştırmalarını Clinical Infectious Diseases adlı bilim dergisinde yayınladılar.

Pandeminin resmi başlangıç tarihi, Çin’in Vuhan kentindeki sağlık yetkililerinin, bir dizi vakada bilinmeyen bir solunum yolları virüsünün ortaya çıktığını bildirdiği 31 Aralık 2019.

SALGINDAN İKİ HAFTA ÖNCE ANTİKOR GELİŞTİRMİŞLER

Fakat araştırmacılar 11 ay sonra, geriye dönük laboratuvar incelemelerinde, Çin’den yapılan bu açıklamadan iki hafta önce, ABD’nin sadece üç eyaletinde 39 kişinin yeni korona virüsüne karşı antikor geliştirmiş olduğunu belirlediler.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.