Korona virüs ilacında büyük kötü haber geldi: Herkes bundan sonra dikkatli olsun

Korona virüs ilacında büyük kötü haber geldi: Herkes bundan sonra dikkatli olsun
Kovid-19 ilacı geliştiren Roche’nin klinik test sürecinden kötü bir haber geldi. Şirket, “COVACTA denemeleri beklenen sonuca ulaşmadı ve Kovid-19’a bağlı zatürreyi iyileştirmediği ya da ölümleri durdurmadığı tespit edildi” açıklamasını yaptı.

Korona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında dünyanın birçok bölgesinde aşı ve ilaç için çalışmalar devam ederken İsviçre merkezli ilaç şirketi Roche, geliştirilen aşı testinin son aşamasında umutların suya düştüğünü açıkladı.

Roche’nin ağır Kovid-19 hastaları üzerinde devam eden çalışmalarında olumlu sonuç elde edilemediğini açıkladı. 330 hasta üzerinde Mart ayında çalışmaların başladığını açıklayan Roche tarafından yapılan açıklamada, “Ağır Kovid-19 hastaları ve zatürre tanısı konulan hastalarda yapılan son klinik çalışmalarda Roche’nin COVACTA ilacının etkili olmadığı tespit edildi” ifadesi kullanıldı.

8 GÜNDE İYİLEŞTİRİYOR AMA…

Açıklamada, “COVACTA denemelerinde beklenen klinik sonuca ulaşılamadı. Denemelerin başında Kovid-19’a bağlı zatürreyi azaltmak ve corona virüsüne bağlı ölüm oranını düşürmek hedefleniyordu” ifadesi yer aldı.

Roche, ilacın pozitif sonuçlar elde edeceğini tahmin ederek daha önce açıklanan birkaç yüz bin ilaç yerine üretilen ilaç miktarını 1 milyona çıkarmıştı. Roche, ilacın hastaları daha hızlı iyileştirdiğini açıklarken, ilacın birincil amacının bu olmadığı belirtildi. Resmi verilere göre Roche’nin geliştirdiği ilaç hastaları ortalama 8 günde iyileştirebiliyor.

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.