Korona virüs için dikkat çeken uyarı

Korona virüs için dikkat çeken uyarı
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, korona virüsten korunmaya ilişkin dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Türkiye’de korona virüs vakaları artarak devam ederken Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, salgından korunabilmek adına bazı uyarılarda bulundu.

Kara: “Virüs kuru zeminde nesneye 10 saniyede bulaşır. Katı sabundan virüs bulaşmaz. Temizlik malzemeleri virüsü tamamen ortadan kaldırıyor” dedi.

Öte yandan Prof. Dr. Ateş Kara, “Ellerimizi sıcak su ile değil, musluk suyunun sıcaklığı ile yıkamalıyız, Sıcak su, ellerimizin üzerinde yer alan por olarak adlandırdığımız boşlukların açılmasına ve o küçük alanlara mikroorganizmaların girerek, su ve sabunun etkisinden kurtulmasına neden olabilir” ifadelerini kullandı.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.