Korona virüs bulaştırmak için 13 milyon dolar aldılar

Korona virüs bulaştırmak için 13 milyon dolar aldılar
İngiltere’de korona virüs aşısı çalışmalarını yürüten hVivo adlı şirketin gençlere korona virüs bulaştırmak için hükümetten 10 milyon sterlin (yaklaşık 13 milyon dolar) fon aldığı ortaya çıktı.

BBC’de yer alan habere göre İngiltere’nin başkenti Londra’da aşı ve antiviral ilaç denemeleri yapan hVivo adlı bir şirketin, korona virüse karşı aşı geliştirilmesi sürecinin hızlandırılması üzere genç gönüllülere virüs bulaştırılacak denemeler için hükümetten yaklaşık 13 milyon dolar fon aldığı ortaya çıktı.

“Human challenge” adı verilen bu denemeler, katılımcıların hasta olmasını beklemek zorunda olduğu konvansiyonel aşı saha denemelerinden çok daha hızlı sonuç veriyor.

Gönüllülere bilinçli olarak virüs bulaştırılan bu denemeler, hastalıklar için tedaviler geliştirilmesi ve aşı adaylarının kıyaslanması için de kullanılıyor.

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.