Köln’de öğrenciler dua ile okula başladı

Köln DİTİB Merkez Camii’nde “Bed-i Besmele“ (Dua ile okula başlıyorum) töreni yapıldı.

Köln’de öğrenciler dua ile okula başladı

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne bağlı cami derneklerinde okula başlayan öğrenciler için “Bed-i Besmele” töreni geleneği bu yıl da devam etti.

Köln‘de okula başlayacak 400 öğrenci için yapılan program, Merkez Camii’nde çocukların din görevlileri eşliğinde tekbir, salavat ve besmele ile camiye girmeleri ile başladı.

Köln Merkez Camii din görevlisi Naci Şengün’ün sunumu ile gerçekleşen merasim, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen ve Köln Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Kuzey’in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarıyla devam etti.

Camilerimizin birer eğitim yuvası haline geldiğine vurgu yapan Köln Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Kuzey şöyle konuştu: “Almanya’daki serüvenimize baktığımız zaman, bu camilerin kuruluşuna baktığımız zaman dedelerimiz ve büyüklerimiz bu camileri inşa ederken özellikte 70’li 80’li yıllarda bir cuma namazı, bir bayram namazı kılacak yerimiz olsun düşüncesiyle bu camileri inşa ettiler. Allah kendilerinden razı olsun. Belki birçoğunuz hatırlayacaktır, Köln DİTİB Merkez Camii bir fabrika deposundan sonra, güzel bir muhteşem camiye dönüştürülmüş. Ama bunun sadece dönüşü yapısında, mimari özelliğinde değil aynı zamanda fonksiyonunda da yıllar içerisinde diğer camilerimizde olduğu gibi çok büyük değişiklikler olmuştur. Artık bizim camilerimizin eğitimin temel bir parçası haline gelmiştir. Hafta sonu eğitimleriyle, gençlik buluşmalarıyla, kadınlara ve erkeklere yönelik seminer, toplantılarla artık bizim camilerimiz birer eğitim yuvası haline gelmiştir.”

Almanya’da bütün camilerde “Bed-i Besmele” törenlerini gelenek haline getirdiklerini söyleyen DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, “Kadim tarihimizden bir geleneği Almanya’da yaşatmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız okula başladığı zaman bir törenle ve böyle bir manzaranın içerisinde başlattırmak istedik. İnsan hayatında unutamayacağı evreler vardır, işte bugün bu çocuklarımız da onlar için yaptığımız merasimle unutmayacak bir gün yaşayacaklar. Bu manzaradan çok hoşnut olduğumu ifade etmek istiyorum. Rabbim bütün çocuklarımızı dünya ve ahiret göz aydınlığımız eylesin, zihin açıklığı versin” dedi.

Bed-i Besmele töreni ile ailelerinin karşılarına geçen öğrenciler, heyecanlı anlar yaşadı. Anne ve babalar, çocukları için hazırlanan programı cep telefonları ile kaydetti.

Merasim, çocukların başarıları için duanın ardından hediye dağıtımıyla sona erdi.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.