Kızılgöl Camii dualarla açıldı

Kızılgöl Camii dualarla açıldı

Yapımına 2018 yılında başlanıp 18 ayda tamamlanan Kızılgöl Camii’nin açılışı için bir program düzenlendi.

Program, Hatay Müftülük Camii İmam-Hatibi Muhammed Parlak’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kışlak Eski Belediye Başkanı ve Cami Dernek Başkanı Mehmet Ali Yarar’ın hâzirunu selamlaması ve caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etmesi ile devam eden programda, Yayladağı İlçe Müftüsü Hamza Köse, Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın’ın konuşmaları ile program devam etti. Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik de caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek “İnşallah cami cemaati büyük ölçüde gençlerimizden oluşur.” dedi.

İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu; “Şüphesiz, insanlar için kurulan ilk ibadet evi, elbette Mekke’de, âlemlere rahmet ve hidayet kaynağı olarak kurulan Kâ’be’dir.” Kabe’den sonra Mescid-i Aksa, Kuba Mescidi ve Mescid-i Nebevi inşa edilmiştir.  Yeryüzündeki bütün mescitler Kabe’nin birer şubesidir diyerek, “Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur.” Ayetini hatırlattı.

Kavillioğlu konuşmasının devamında şunları söyledi “Kuba Mescidi ve Mescid-i Nebevi inşaatında bizzat çalışan Peygamber Efendimiz ‘Kim Allah rızası için bir mescit yaparsa/yaptırırsa Allah da onun için cennette benzeri bir (ev) yapar.’ buyurarak insanları cami yaptırmaya teşvik etmiştir. Camiler memleketimizin tapu senetleridir. Birlik ve beraberliğimizin zuhur ettiği mekanlardır.”

Kavillioğlu konuşmasının sonunda caminin yapımında emeği geçen Mehmet Ali Yarar’a teşekkür  etti.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.