Kıyamet Ne Zaman Kopar?

Kıyamet Ne Zaman Kopar?

Kıyamet ne zaman kopar sorusuna tam bir tarih vermemiz mümkün değildir. Çünkü Kerim kitabımızda Rabbimiz Lokman suresinin son 5 ayetinde kıyamet bilgisinin Rabbimizin yanında olduğunu hatırlatmış onun mutlak bilinmeyen(gayb) olduğu söylenmiştir. Ama kâinatın iftihar tablosu(sav) belli başlı alametlerden bahsetmiştir. Ve bu alametler, göstergeler gerçekleştiği zaman kıyametin yakın olduğunu bizlere hadis kitapları vasıtasıyla anlatmaktadır. Ayrıca Peygamberimize bir gün Cebrail(as) kıyamet ne zaman kopacak diye sormuş. Peygamberimiz ise; soru soran sorulandan daha iyi bilen biri değildir buyurarak bu hususun bilinemeyeceğini hatırlatmıştır bizlere. Gelelim Peygamberimizin belirttiği alametlere:

Peygamberimiz Buhari ilim babının 2.hadisinde: Emanet zayi olunca kıyameti bekle. Nasıl zayi olur? Bir iş ehil olmayana verilirse zayi olur işte o zaman kıyameti bekle demiştir Peygamberimiz. Peki, soralım bu gün emanet zayi olmuş mudur? Evet değil mi cevabı ehil olmayan kişiler ehil olmadıkları yerlerde oturmaktalar maalesef. Belki bu hadisi açıklayan başka bir hadis var Peygamberimizde: Resulullah benden sonra kayırmacılıkla(torpil) karşılaşacaksınız bana kavuşuncaya kadar sabredin(buhari fiten2) bu gün bu olayla da karşı karşıyayız maalesef insanlar bir yerlere gelebilmek için torpil arıyorlar. Dayın olmadan bir yerlere gelemezsin nasihatleri ve bir sınava girdiğimiz zaman muhakkak tanıdık aramalar vs. demek ki emanet zayi olmuş ve liyakat yerine bir yerlere gelmek için tanıdık aramalar baş göstermiş. Peki, tanıdığı olmayanlar ne yapacak? Altta kalanın canı çıksın değil mi? En acı olanı ise bence imam olmak veya müezzin olmak için tanıdık aranması!

Devam edelim Peygamberimiz(sav): Kıyamet öncesi cahillik artar ilim çekilir işte o günlerde herc çoğalır. Herc nedir? Herc öldürmedir(buhari fiten 5) maalesef hem öldürmeyi hem de cahilliği görüyoruz ilim adamları dinlenmiyor halk cahil şaklabanların peşinden gidiyor. Ayrıca Peygamberimiz: iki Müslüman karşılıklı birbirine kılıç çekip vuruşurlarsa ikisi de cehennemdedir(buhari fiten 10). Bugün işid adlı bir terör örgütü insanları ve Müslümanları öldürüyor ve bizlerde Allah Resulü haklıymış diyoruz. Sadece o da değil adam karısını öldürüyor ve cinnet geçirdiğini ifade ediyor. Bir başkası kız çocuğuna önce tecavüz ediyor ardından onu hunharca yakıyor. İşte bu herc değildir de nedir? Bu bildiğimiz katliamdır hem de müslümanın Müslümanı öldürmesidir.

Devam edelim Allah resulü(sav): İlmin azalması, cehaletin hâkim olması, zinanın açıktan işlenmesi ve kadınların sayıca çoğalıp erkeklerin azalması kıyamet alametleridir(buhari ilim21). Bizler okuyarak değil Televizyon izleyerek dünyayı yorumluyoruz ya da dini bilgimizi oradan ediniyoruz. Burada kılavuzu karga olanın demeden edemiyorum çünkü o Televizyon kültürü bize zinayı arkadaş edinme olarak gösterdi ve bunu modernite olarak yorumladı. Biz de modern olmak için hemen aldık. Bugün zina açıktan işleniyor maalesef. İnsanlardan görücüye gidince utanırlardı bugün 75 milyonun önünde evlenmek için aday aranıyor. Utanmak ise geçmişte kaldı galiba.

Devam edelim Allah Resulü(sav): Kıyamet yaklaştıkça ve amelin kesilmesi(buhari fiten5). Buyurarak bizlere bir şeyi daha hatırlatmaktadır o da laf var icraat sıfır maalesef. Ne mi demek istiyorum: Müslüman oranının %90 olduğu bir ülkede namaz kılan Müslüman sayısı kaç acaba? Çok değildir zira camilerimizin cemaat sayıları çok az ama daha acı olanı ise genç cemaat oranının yok denecek kadar az olmasıdır. Müslüman oranı yüksek ama yalan söyleme oranı daha yüksek. Bu durum bana dinini az bir paraya satar hadisini hatırlatmakta ve korkutmaktadır. İşte bu bahsedilenler olursa kıyamet o zaman kopar.

Sonuç: Peygamberimiz bu alametleri saymış ve inanan müminlere şu tavsiyede bulunmuştur: Sabredin! Her geçen gün diğerinden daha şerli olacak ve Rabbinize kavuşuncaya kadar böyle gidecek buyurmuştur(buhari fiten6). Demek ki bu alametler ve zamanlar böyle devam edip gidecek bize düşen öncelikle Allah tealanın SABUR! İsmi şerifine sarılıp sabretmektir. Ayrıca bu anlatılan fitnelerden ve alametlerden uzak durarak hem kendimizi hem de dinimizi korumuş oluruz. Onun için bu devrin Müslümanı dikkat edip uyanık olmalı ve bu alametleri yapmaktan uzak durmalıdır. Vesselam.

Hüsrev Simavi( husrev.simavi@bedirhaber.com )

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.