Kayseri Belediyesi 40 milyon TL’yi çöpe attı

Kayseri Belediyesi 40 milyon TL’yi çöpe attı
Kayseri Belediyesi’nin sattığı villa parsellerinin bir gün sonra 3 katına satılığa çıkarılması tartışmaları da beraberinde getirdi. Belediyenin yaklaşık 40 milyon TL zarar ettiği öne sürüldü.

Kayseri Deniz Postası’ndan Azim Deniz’in haberine göre, Kayseri Büyükşehir Belediyesi 221 adet villa parselini 10 Mart günü toplu satışla bir kuruma 2 ay ödemesiz 18 taksitle sattı. Ortalama 100 bin TL’den satılan parseller ertesi gün, internette 300 bin TL’den satışa çıkarıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 10 Mart 2020’de Talas ilçesi Reşadiye Mahallesi Gül Konutları yanındaki Erciyes manzaralı 221 adet villa parsellerini ihaleye çıkardı. Çok ilginç bir şekilde tek tek satmak yerine toplu satışa çıkarıp, Kayseri Esnaf Sanatkarlar Odası’na ortalama 100 bin TL’den 22 milyon TL’ye sattı.

İLK TAKSİDİ ÖDEYEMEYEN ODA’YA ÖZEL FORMÜL

İhaleyi alan Kayseri Esnaf Sanatkarlar Odası, ilk taksiti belediyeye yatıramayınca Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan’a giderek, ihaleye ortak almak için onay istedi. Normal şartlarda Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Esnaf Sanatkarlar Odası’nın şartları yerine getiremediği için ihaleyi fesh etmesi gerekirken, aksine yeni bir karar alarak odanın ihaleye ortak alabileceğini kararı Beyhan tarafından onaylandı. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere İlçe belediyelerinin bir kısmının da üst düzey yöneticileri ile personellerinin de olduğu birçok kişi bu ihale ortaklığına alındı.

ÜST DÜZEY BELEDİYE YÖNETİCİLERİ İHALE ORTAĞI OLDU

Hüseyin Beyhan ihale ortağı alınabileceği onayı verince, başta İmar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Altuntuğ’un çocukları, Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey yöneticileri, Talas Belediyesi yöneticileri, odaya teminat mektubu veren banka personeli, Büyükşehir Belediyesi’nin muhasebesine 100’er bin TL para yatırarak ihale ortağı, aynı zamanda villa parsellerinin de sahibi oldular.

100 BİN’E ALDILAR, 300 BİN İLE 500 BİN ARASINDA SATIŞA ÇIKARDILAR

Belediye’den 100’er bin TL’ye alınan bu villa parselleri, ertesi gün internet satış sitelerinde 300’er bin TL’den satışa çıktı. Bazı ilanların 500 bin TL’ye satışa çıkarıldığı öğrenildi. Kayseri Esnaf Sanatkarlar Odası’nın Bağlar Konut Yapı Kooperatifi adı altında aldığı bu arsadan belediyenin yaklaşık 40 milyon TL zarar ettiği öne sürüldü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın neden tek tek satış yerine, toplu satış yaptığını nasıl açıklayacağı merak konusu olurken, birçok kişinin de dava açacağı öğrenildi.

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.