38,4292$% 0.2
43,8350€% -0.02
51,3195£% -0.01
4.099,20%-0,71
3.318,98%-0,90
9.432,55%-0,61
Güney Kore Dışişleri Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre Katar Emiri, 2 günlüğüne Güney Kore’ye gelecek. Başkent Seul’e 4 Kasım’da varacak olan Sani, ertesi gün Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ile görüşecek. Toplantıda, iki ülke arasındaki işbirliği alanlarının arttırılması konusunda görüş alış verişinde bulunulacağı belirtiliyor.
Geçen yıl babasının koltuğuna oturan Sani, daha önce prens ünvanı ile 3 kez Güney Kore’ye gitmişti. Katar-Güney Kore ilişkilerinin 40’ıncı yılına denk gelen bu ziyaretin ise iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirmesi öngörülüyor.
Öte yandan Katar, Güney Kore’ye en çok doğal gaz sağlayan 2’inci, en çok petrol sağlayan 5’inci ülke durumunda. Ayrıca, Güney Kore ile telekomünikasyon, inşaat, tarım, savunma başta olmak üzere birçok alanda işbirliği yapıyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.