Kardeşime…

Kardeşime…

Kardeş demek hayat demektir
Kimi zaman aldığın nefeste kardeşim diyebilmek…
Kimi zaman üzüldüğün anda karşında bulabilmek…

Tam 42 yılı doldurduk birlikte, acısıyla tatlısıyla. Kah ağladık, kah güldük, bazen de dertlerimize çareler aradık kendimizce. .Dolu dolu yaşadık her anı ve hep mutlu olmayı başarmaya çalıştık beraberce. Yetim büyümek yordu bizi, farkındayım her şeyin. On sekiz günlük bir bebektin ben ise beş yaşlarında bir çocuk. Annemi de anmak isterim kardeşim sözümün burasında; Cefakar, fedakar annemizi. Bize hem anne oldu hem baba. Çektiği sıkıntıları, aştığı engelleri bir Allah bilir bir de biz.

Şükürler olsun Yüce Rabbim’e. Düşünüyorum da acaba kaç kula nasip oldu böylesi muhabbet , her kula nasip olmayan başka bir tattır bizim muhabbetimiz. Dua ediyorum Allah’ım bozmasın.

Canım kardeşim, biliyor musun; bazen kırıldığım zamanlar olurdu sana ama sen bilmezdin. kısa süreli de olsa görüşmemeyi düşünürdüm . Ama düşüncesi, düşünmesi bile hüzün veriyordu bana. Nasıl yapabilirdim ki bunu. Anladım ki her ne olursa olsun ben senden vazgeçemem kardeşim. Sen benim dostum, kardeşim, sırdaşım olmuşsun. Sen benim her zaman yanımdaydın. Ben gücümün yettiği yere kadar her zaman yanındayım. Üzüntüm de, sevincim de, hüznüm de, Seninle aştım çoğu zorluğu her zaman yanımda oldun. Destekledin yüreklendirici mesajlarınla. Yeri geldi mutluluk duvarım, yeri geldi ağlama duvarım oldun sen benim. Sen benim tek dayanağımsın. Sana ihtiyacım olduğunda bir çağırmam ile yanımda olansın, olanımsın.

Ey dost! Geçen sene bir sohbetimizde bana demiştin ki hep yanında olacağım ve hep yanımda ol. Birbirimizi bırakmayalım. Gün gelir sana git desem de aldırma, gitme, yanımda ol. İnşallah bir ömür boyu böyle dost kalırız. Seni tahmin edemeyeceğin kadar çok seviyorum canım kardeşim.

Düşündüğümde ilk aklıma gelen sensin. Kalbimde yeri asla değişmeyen, vazgeçilmeyensin. İki ayrı bedende tek yürektir bizim kardeşliğimiz, dostluğumuz.
Dost dediğin deniz kenarındaki taşlara benzer, önce birer birer toplarsın, sonra yavaş yavaş atmaya başlarsın. Fakat bazılarını atmaya kıyamazsın, sen atmaya kıyamadıklarımdansın.
İyi ki varsın kardeşim. İyi ki yanımdasın canım dostum!

Dostum oldun ağlarken yabancı omuz aramadım. Dostum oldun kendimi hiç yalnız ve güçsüz hissetmedim. Kardeşim, ister yakınımda ol ister uzağımda. İster gülüşüm de ol ister gözyaşım da. Yeter ki beni bırakma kardeşim.

Sevgilerin en sadesi, en içtenidir kardeş sevgisi…
Arkanda sağlam bir kaledir…
Bir elmanın bölünmüş dilimleri gibidir kardeşler… Kendi aralarında bazen atışıp, sevgilerini pek belli edemezler… Ne var ki dışarıdan bir baskı veya üzüntü ile karşılaşıldığında kenetlenip tutunurlar, üzüleni, zarar göreni korumak için…

Abi olmak bir başka duygudur…Himaye etmek, sahiplenmek…Kardeşini kendinden çok düşünmektir…
Bilmiyorum, becerebildim mi?

Kardeş demek hayat demektir. Kimi zaman aldığın nefeste kardeşim diyebilmek…
Kimi zaman üzüldüğün anda karşında bulabilmek…

Ha canım kardeşim, şunu da bilmeni isterim; yanın da olamadığım ve hala beni kahreden iki an var ki aklıma geldikçe kendime kızarım. Biri; asker olduğun vakit ‘Yemin Töreni’ ne gelemeyişim diğeri de; evliliğe ilk adım attığın o günlerde, ‘kız istemek’ e gidildiğinde yanında olamayışım. Ne bileyim, bilmeni istedim işte…

Canım kardeşim, bugün iki evladın ve eşin ile mutlu bir hayat yaşıyorsun. Günler ne çabuk geldi geçti böyle.

Hayatının bundan sonraki kısmında sana mutluluk, başarı ve güzel günler diliyorum kardeşim.

Hep yanında olduğumu bilmeni ve hep yanımda olmanı isterim.

Ayhan ENGİN( ayhan.engin@bedirhaber.com )

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.