Karapınar’da 22 hafız icazet aldı

Karapınar’da 22 hafız icazet aldı

Karapınar İlçe Müftülüğüne bağlı Mehmet Akif Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan 22 hafız için “İcazet Merasimi” düzenlendi.

Karapınar’da-22-hafız-icazet-aldı01

Karapınar Belediyesi Düğün Salonu’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, 2003 yılında Karapınar’da vaizlik görevinde bulunduğunu, o yıllardan bugüne kadar hafızlık Kur’an kurslarına verilen önemin günden güne artarak devam ettiğini belirtti.

Genel Müdür Doç. Kurt, Türkiye’de bu yıl 12 bin 500 hafız öğrencinin diploma aldığını ifade etti.

Karapınar’da-22-hafız-icazet-aldı03

Merasime Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Karapınar Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Karapınar İlçe Müftüsü Yunus Aydın, Ereğli İlçe Müftüsü Abdullah Özmen, Çukurova İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Sarayönü İlçe Müftüsü Alattin Alğan, Hadim İlçe Müftüsü Muhammed Tamir, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Merasim, yapılan dua ve hafızlara belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.