Kanal İstanbul’a dokunan parmağını yalıyor: Kuveytli iş adamına da piyango vurdu

Kanal İstanbul’a dokunan parmağını yalıyor: Kuveytli iş adamına da piyango vurdu
Kanal İstanbul’un çevresinde arazi alan bir isme daha piyango vurdu. Kuveytli iş adamı Wael N Y Alnusef’in aldığı ve ‘tarla’ vasfında olan 53 bin 878 metrekarelik arazi de imara açıldı. Yeni açıklanan imar planında , söz konusu arazinin bir kısmı yol, bir kısmı ise da ‘ticaret + konut’ alanında görünüyor.

Cumhuriyet gazetesinden Hazal Ocak’ın haberine göre, Kanal İstanbul Projesi’nin ilk üç etaptan oluşan ve Arnavutköy ile Başakşehir ilçelerini kapsayan uygulama imar planlarında gözler Arapların aldığı arazilerin imar durumuna çevrildi. Türkiye’de Kuveyt devleti vatandaşı iş insanı Wael N Y Alnusef, 100 bin lira sermayeyle Nour Alkhaır Gayrimenkul Turizm şirketini kurdu.

İstanbul Başakşehir’de bulunan şirketin 21 Aralık 2018 tarihinde Arnavutköy Yassıören köyünde “tarla” vasfında 53 bin 878 metrekare arazi aldığını Cumhuriyet ortaya çıkarmıştı. Tapunun açıklama bölümüne arazi alınırken “geliştireceği projeyi iki yıl içinde ilgili bakanlığın onayına sunma zorunluğu vardır” notu eklemesi dikkat çekmişti.

‘4 KAT İZİN’

Yeni planlarda 53 bin 878 metrekarelik arazi de imara açıldı. Yeni planlarda arazinin bir kısmı yol bir kısmı da ‘ticaret + konut’ alanında görünüyor. Araziye ‘zemin + 4 kat’ izni verildi. Böylece arazinin değeri de artmış oldu. Yeni planların notlarına göre ‘konut + ticaret’ alanlarına iş merkezi, alışveriş merkezi, yönetim merkezi, otel, motel, rezidans, konaklama tesisleri gibi yapılar inşa edilebilecek.

KATAR EMİRİ’NİN ANNESİNE DE PİYANGO VURMUŞTU

Öte yandan Kanal İstanbul’un çevresinden arazi alan bir başka isme de piyango vurmuştu. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani’nin annesi Şeyha Moza’nın Kanal İstanbul’un çevresinden satın aldığı 44 dönümlük araziye yapılaşmanın önü açıldı. Söz konusu araziye araziye iş, alışveriş ve yönetim merkezi, otel, motel, ofis, büro, lokanta, çarşı, çok katlı mağazalar yapılabilecek.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.