Kan kırmızısı rengi ile şifa veriyor. Yararları saymakla bitmiyor

Kan kırmızısı rengi ile şifa veriyor. Yararları saymakla bitmiyor
Yılbaşı gecesinin vazgeçilmez meyvelerinden biri de nar… Uzmanlar özellikle kış aylarında bağışıklığı güçlendirici etkisi nedeniyle nar tüketilmesini tavsiye ediyor. İşte narın saymakla bitmeyen faydaları…

Dünya üzerinden en sağlıklı meyvelerden biri de nar… Özellikle yetişme mevsiminin kış aylarına denk gelmesi nedeniyle yılbaşı gecesi de sık tüketilen ürünlerden biri. Peki, narın ne gibi faydaları var? Nar, hangi hastalıklara iyi geliyor? İşte cevabı…

Posta’da yer alan habere göre narın vücudunuz için inanılmaz faydaları var. İlahi bir meyve olarak adlandırılır, çünkü teolojik kitaplarda en çok bahsedilen meyvedir. Narın antioksidan, antiviral ve anti-tümör özelliklerine sahip olduğu ve özellikle A vitamini, C vitamini ve E vitamini ile folik asidin iyi bir vitamin kaynağı olduğu söylenir. Bu muhteşem meyve hem şarap hem de yeşil çaydan üç kat daha fazla antioksidandan içerir. Nar tüketimi aynı zamanda her türlü hastalık riskini de azaltır.

Narın ne gibi faydaları var?

Antioksidan zenginidir

Nar taneleri canlı kırmızı tonlarını polifenollerden alır. Bu elementler güçlü antioksidanlardır. Nar suyu, diğer meyve sularına oranla daha yüksek seviyede antioksidan içerir. Ayrıca kırmızı şarap ve yeşil çaydan üç kat daha fazla antioksidan vardır. Nar suyundaki antioksidanlar serbest radikallerin giderilmesine, hücrelerin zarar görmemesine ve iltihaplanmanın azaltılmasına yardımcı olabilir.

C vitamini kaynağı

Bir bardak nar suyu, günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 40’nı karşılar.

Kanseri önler

Yapılan araştırmalar sonucunda nar suyunun prostat kanserini önlediği ortaya çıktı. Çeşitli meyve suyu üzerinde yapılan araştırmalarda nar suyunun prostat kanserinde en etkili içecek olduğu görüldü. Nar suyunu beslenmenizden eksik etmeyin.

Hafızayı korur

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.