Kahramanmaraş’a 259 altın

Kahramanmaraş’a 259 altın

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, Onikişubat ilçesindeki Müftü Muhammet Gevher Kur’an Kursu’ndan 66, Ayşe Yaşar Gölcü Kur’an Kursu’ndan 32, Şazibey Kur’an Kursu’ndan 15, Acemli Kur’an Kursu’ndan 15, 15 Temmuz Şehitler Kur’an Kursu’ndan 7 hafız olmak üzere toplam 135 erkek öğrenci, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açmış olduğu hafızlık tespit sınavını kazanarak hafızlık belgesini aldı.

Programda konuşan İl Müftüsü Celal Sürgeç, Kahramanmaraş’ın Kur’an ve hafızlık eğitimi anlamında Türkiye’nin marka illerinden biri olduğunu belirtti.

Sürgeç, “İl müftülüğümüz hafızlık konusunda Türkiye’de her geçen gün marka olmaktadır elhamdülillah. Hafızlık tespit sınavına giren öğrencilerimizin başarılarından dolayı, komisyon başkanları tarafından bize teşekkür telefonları geliyor. Kahramanmaraş’ımızdaki hafızlarımız çok güzel bir şekilde yetiştiriliyor. Ben o kahraman hocalarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kur’an kurslarına maddi anlamda destek olan hayırseverlere teşekkür eden Onikişubat ilçe Müftüsü Abdullah Demir ise, “Sadece Onikişubat müftülüğümüze bağlı 9 Kur’an kursumuzdaki 259 öğrencimiz sınavlara girerek hafız oldular. Bunlardan 124 kız öğrencimiz için daha önce programlarını yaptık. Şimdi de, 135 erkek hafızımızın programını yapıyoruz. Bize katkısı olan herkese teşekkür ederiz. 259 hafızımıza 259 adet altın hediye eden ve isminin söylenmesini istemeyen kardeşimize de teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen törende hafızlara birer adet altın ve çeşitli hediyeler verildi.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.