İYİ Partili Lütfü Türkkan’dan bomba iddia: Anaokulu öğretmeninin testi pozitif çıktı öğrenciler apar topar evlerine gönderildi

İYİ Partili Lütfü Türkkan’dan bomba iddia: Anaokulu öğretmeninin testi pozitif çıktı öğrenciler apar topar evlerine gönderildi
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan TBMM’de yaptığı açıklamada yüz yüze eğitimin başlamasının ardından seçim bölgesi olan Kocaeli’de bir anaokulda öğretmenin korona testinin pozitif çıktığını, öğrencilerin ise apar topar evlerine gönderildiğini dile getirdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın açıklamasında bulundu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türkkan, bomba bir iddiayı da burada dile getirdi.

Seçim bölgesi olan Koceli’de yaşanan bir vakayı anlatan Türkkan, anaokulu öğretmeninde korona virüs çıkmasının ardından öğrencilerin apar topar evlerine gönderildiğini ifade etti.

Türkkan, “Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte hemen tahmin ettiğimiz, ama istemediğimiz olaylar da yaşanmaya başladı. Seçim bölgem Kocaeli’nin merkez ilçesi İzmit’te bulunan bir ana okulunda bir öğretmenin testi pozitif çıktı. Ve öğrenciler apar topar evlerine gönderildi.” ifadelerini kullandı.

Türkkan’ın açıklamaları şu şekilde:

“Son bir haftada dünyada neredeyse iki milyon COVID-19 vakası tanımlandı. Bu, salgının başından beri yaşanan en yüksek haftalık artış olarak bildirildi. Bizde de durum çok farklı değil.

12 Ağustos tarihinde yaptığım basın toplantısında okulların açılmasının Ekim ayına ertelenmesi gerektiğini söylemiş, kurulması gereken Eğitim Bilim Kurulu’nun da görüşü alınarak, okulların açılması salgınla ilgili gelişmeler izlenerek, gerekirse yine ertelenmeli hatta hiç açılmamalı demiştim. Ne yazık ki sözlerimizde yanılmadığımızı, yaşadığımız bazı örneklerle gördük.

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte hemen tahmin ettiğimiz, ama istemediğimiz olaylar da yaşanmaya başladı. Seçim bölgem Kocaeli’nin merkez ilçesi İzmit’te bulunan bir ana okulunda bir öğretmenin testi pozitif çıktı. Ve öğrenciler apar topar evlerine gönderildi.

Corona virüsü pandemisi sebebiyle 2020-2021 eğitim öğretim dönemi 31 Ağustos’ta uzaktan telafi eğitimiyle başlamıştı. Ve 21 Eylül’de milyonlarca öğrenci ders başı yapacakken Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemi çöktü. Öğretmen ve öğrencilerin giremediği sistem “çok kalabalık” uyarısı verdi. Öğretmenlerin de sisteme girememesi sebebiyle eğitim durdu. Bu konuda Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk bir açıklama yaptı.

Ne dedi Sayın Bakan: “Bu aslında olumlu bir haber”. Sayın Bakan’ın söylediği gerekçe daha da komik: “Talepte sıçrama oluştu” dedi Sayın Selçuk. Oysa ki EBA Yeni Yayın Dönemi Tanıtımı’nda konuşan Bakan, yeni döneme hazırız mesajı vermişti. Selçuk ‘Dünyanın en iyi dijital eğitim altyapısını kuruyoruz. Çok iddialı olarak söylüyorum. Uzaktan eğitimde dünyadaki 3-5 ülkeden bir tanesi Türkiye. Bu hizmetin genişleyerek yüz yüze eğitime geçildiğinde de sürekli biçimde devam edeceğinin müjdesini vermek isterim’ demişti. Ama EBA sistemi çöktü.

Bilgisayarı yok çocuğun, memlekette bilgisayarı olmayan çocuklara bilgisayar temin etme işi Acun’a düştü. Vergiyi devlete veriyoruz Laptopu Acun’dan bekliyoruz. Bizim alt yapımız buna müsait değil, yattılar beton ekonomisine gömüldüler böyle bir alt yapı yapmadılar. İşleri ciddiye almadılar, gerçeği görmelidir.”

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.