İsteyince Oluyormuş

İsteyince Oluyormuş

Fenerbahçe bu hafta yılın en iyi futbolunu oynadı. Maçı izleyemeyenler skora bakıp aldanmasınlar. Eğer Fenerbahçeli futbolcular son vuruşları iyi yapabilseler maç 6-0 bitebilirdi. Özellikle ilk on dakikadan sonra Fenerbahçe oyunda üstünlüğünü göstermeye başladı. Hücumda çok etkili bir futbol oynadılar. Caner ‘in eski performansına biraz yaklaşması ve Alper ‘in müthiş oyunu Fenerbahçe ‘ye güç kattı. Alper sahada basmadık yer bırakmadı. Gökhan Gönül ‘ün kanadını çok iyi kullanması Fenerbahçe ‘ye bir seyir zevki kattı. Fenerbahçe özellikle golden sonra çok rahat oynadı. Ama yakaladığı pozisyonları gole bir türlü çeviremedi. Eğer Musa Sow maçtaki çalışkanlığını golle sonuçlandırabilse Fenerbahçe bu maçı çok farklı bir skorla alabilirdi. Bu maçta gol forvetlerden değil Mehmet Topal ‘dan geldi. Mehmet Topal 32.dakikada sert vuruşla topu ağlara gönderdi. Herkes bu golden sonra çok farklı bir galibiyet bekliyordu. Çünkü Fenerbahçeli oyuncular maçta çok iyi oynuyorlardı. Sahada basmadık yer bırakmadılar. Göze hoş gelen bir futbol oynadılar. Ama maalesef bunu skora bir türlü yansıtamadılar. Fenerbahçeli oyuncuların gol atamamalarının bir sebebi de Mersin idmanyurdu kalecisinin çok iyi oynaması. Pozisyonları önceden sezmesi ve çabukluğu farkın açılmasına engel oldu. Kaleci Mersin İdmanyurdu ‘nu adeta kurtaran kişiydi. Mersin İdmanyurdu futbolu geçen haftadan eser kalmamıştı. Çok kötü oynadılar. Defans dağınıktı. Pas trafiği çok kötüydü. Orta sahaları çok verimsizdi. Halbuki geçen hafta çok iyi oynamışlardı. Bir takım bir hafta içinde nasıl bu kadar değişir anlamak çok zor. Bu oyunla mersin İdmanyurdunu çok zor günler bekliyor.

Son haftalara doğru alınan bu galibiyet Fenerbahçe için çok önemliydi. Çünkü Fenerbahçe bu galibiyetle ilk yarıyı birinci sırada bitirme şansına sahip oldu. Altın değerinde üç puan kazandı . Gelecek haftalar için umut verdi. Taraftara çok güzel futbol seyrettirdi. Fenerbahçe ‘ye olan beklenti arttı. Bize bu hafta güzel bir futbol zevki yaşattıkları için Fenerbahçeli bütün futbolcuları tebrik ediyorum. 

Ayrıca penaltı için bir parantez açmak istiyorum. Bence penaltıyı Sow kullanmalıydı. Çünkü Diego biraz heyecanlıydı. Onun için atamadı diye düşünüyorum. Eğer Fenerbahçe bunu atabilseydi maçı çok farklı alabilirdi.

Fatih ŞAHİN( fatih.sahin@bedirhaber.com )

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.