İşte İstanbul’a ihanetin fotoğrafı: Bir İstanbul masalı daha bitiyor

İşte İstanbul’a ihanetin fotoğrafı: Bir İstanbul masalı daha bitiyor
İstanbul’un kıyı şeridinde devam eden otel inşaatı, İstanbul silüetini tehdit etmeye devam ediyor. Uzun süredir devam eden ve son günlerde yükselmeye başlayan Galatapor İnşattı sahilden görülebilen Nusretiye Camii’nin yok ederken bölgenin silüetini de değiştirriyor.

İstanbul Karaköy’de devam eden Galataport inşattı yükselmeye devam ediyor.

İnşaatın yükselmesiyle birlikte bölgenin silüeti de kayboluyor.

Tophane, Fındıklı mevkisinde inşaatı devam eden Galataport uzantılarıyla birlikte sahil boyunca İstanbul’a yeni bir görüntü kazandırıyor.

Bölgede yer alan ve mimarisiyle büyük beğeni toplayan Nusretiye Camii’de inşaatın gölgesinde kayboluyor.

İşte bölgenin eski ve yeni hali:

NUSRETİYE CAMİİ

Sultan 2. Mahmut tarafından 1823-1826 yılları arasında Krikor Amira Balyan’a yaptırılan Nusretiye Camisi’nin restorasyonu 2012’de başlamıştı.

“Barok” üslubun kapanış “Ampir” üslubun başlangıç yapısı olarak değerlendirilen Nusretiye Camisi’nde yapılan kapsamlı restorasyon çalışmalarında, yapı genelinde yapılan araştırma raspaları neticesinde en nitelikli olan kalem işi tezyinatlara harim bölümünde rastlandı.

Üç kat olarak yapılan araştırma raspaları sonucu ortaya çıkarılan ve cami ile yaşıt olan 1826 yılı kalem işlerinin yüzde 70 kadarına sağlam olarak ulaşıldı.

Galatapor inşaatının farklı bir açıdan görüntüsü:

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.