İstanbul Üniversitesi ücretsiz çevrimiçi ‘DHBT Deneme Sınavı’ yapacak

İstanbul Üniversitesi ücretsiz çevrimiçi ‘DHBT Deneme Sınavı’ yapacak

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınav takvimine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarına atanmak isteyen adaylara uygulanan Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), 27 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

Sınav başvuruları 6-16 Kasım 2020 tarihlerinde alınacak.

Diyanet İşleri Başkanlığına kadrolu ya da geçici Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin kayyım olarak atanmak isteyen adaylardan, DHBT sınavına girmiş olmaları ve 60 üzeri puan almaları istenecek.

İstanbul Üniversitesi çevrimiçi DHBT Deneme Sınavı yapacak

İstanbul Üniversitesi, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi’ne (DHBT) yönelik Türkiye geneli online/çevrimiçi ve ücretsiz deneme sınavı yapacak.

Söz konusu deneme sınavına dair Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan İstanbul Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nilgün Çil şunları kaydetti:

“Toplumuzun her alanında önemli yere sahip olan din görevlisi adaylarının girecekleri bu sınavdan önce ciddi bir prova yapma imkânı sunmak, varsa hangi konularda eksikleri olduğunu görmek için İstanbul Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak Türkiye geneli ücretsiz online/çevrimiçi deneme sınavı yapmaya karar verdik. Pandemi döneminde din görevlisi adaylarının fiziki temaslarını en aza indirmek için bu önemli fırsatı değerlendirmeleri, sınavdan önce kendilerini deneyerek diğer adaylar arasındaki seviyesi hakkında fikir sahibi olmaları açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum.”

Türkiye Geneli Ücretsiz Online DHBT Deneme Sınavı’na başvuru yapmak için TIKLAYINIZ >>>

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.