İslam Âleminin Mübarek Üç Aylarını Tebrik Ederiz

İslam Âleminin Mübarek Üç Aylarını Tebrik Ederiz

Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, üç ayların başlaması nedeniyle basın açıklaması yaptı. 

İçinde Recep, Şaban ve Ramazan aylarını barındıran mübarek üç aylar, Recep ayının ilk günü olan 13 Şubat Cumartesi günü başladı. Recep ayının içinde idrak edilecek olan Regaip Kandili 18 Şubat Perşembe günü, Miraç Kandili 10 Mart günü, Berat Kandili ise 27 Mart günü gerçekleşecek. 

İçinden geçtiğimiz pandemi sürecinde İslam âleminin toplu duasına ihtiyacımız olduğuna dikkat çeken İbrahim Kaya, belalardan, musibetlerden, hastalık ve her türlü şerden milletçe uzak durmanın ve kurtulmanın yegâne ilacının iman ve itikat olduğunu belirterek, musibet ve belalarla karşı karşıya kalmamızın tek nedeninin de Kur’an’dan uzaklaşmak olduğuna vurgu yaptı. Bu nedenle mübarek üç ayların; Müslümanların daralan ruhunun ve kirli düşüncelerin pençesinde kıvranan insan beyninin, sıkışan kalbinin, vicdanının ve insanı insan yapan değerlerin hatırlanmasına, inanç ufkumuzun genişlemesine ve iman yolunda cendereden kurtularak rahatlamamıza vesile olması açısından önemli olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Müslümanların yardımlaşma ve dayanışma duygularını en üst seviyeye çıkartırken, hasta, kimsesiz ve yardıma muhtaç olanları da kapılarının çalınacağı bilinciyle heyecanlandıran, ruhun gıdasını temin eden, gökteki yıldızlar kadar parlak ve aydınlatıcı bir başlangıç ayı olan üç aylara hoş geldin, diyerek karşılıyoruz! İslam âlemi için üç ayların gelişi hayırlı ve mübarek olsun. 

Recep ayı ile başlayan üç aylar, 18 Şubat Perşembe gecesi huşu ile kutlanacak olan Regaip Kandili nedeniyle de heyecan vericidir. Bu gece Müslümanların elleri havaya kalkacak, Allah’a yakarışla taleplerini sıralayacak! Bu gece, Müslümanların isteklerinin sınırsızca yüce Allah’a yol aldığı bir gece olacaktır. Çünkü Regaip’in kelime anlamı istemektir. Bu gece Müslümanlar sadece şahsi istek ve talepleriyle yüce Allah’ın huzuruna varmayacaklar, aynı zaman da milletimizi kuşatan salgın hastalıktan kurtulmak için de dua ederek Cenabı Allah’tan şifa talep edip yardım isteyecekler. O’na yönelen yüz ve havaya kalkan ellerin yüce Yaratıcıya kavuşma anı olacaktır. O’na ulaşmayı arzulamak O’na karşı meyletmek ve O’nun rızasına nail olabilmek için bu gece sarf edilecek olan çabalar yüce Yaratıcının karşılık vermesiyle cevap bulacaktır. Allah Teâlâ bu gece mağfiret kapılarını açar, kullarının üzerine bolluk, bereket yağdırır. İhsan ve ikramıyla kullarını mükâfatlandırır. Bu nedenle bu mübarek geceye hürmet edip ibadetle geçirmek gerekir. Bu gece yapılacak olan dua, kılınacak namaz ve bu gecenin hürmetine tutulacak oruçlar Allah katında kabul görür ve elbette bunları yapan müminler sevaba nail olurlar. Kur’an-ı Kerim okuyarak, Allah’ı zikrederek, tövbe istiğfar ederek Perşembe gününü oruçlu geçirip gecesini de ihlas ile ihya edenler kazanırlar!

Cenabı Allah Tevbe Suresi 36. Ayette şöyle buyuruyor: “Şüphesiz Allah’ın gökleri ve yeri yarattığı günkü yazısına göre ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü haram aylardır. İşte bu, Allah’ın dosdoğru kanunudur. Öyleyse o aylarda kendinize zulmetmeyin.” Peygamber Efendimiz haram ayların Zilkade, Zilhicce, Muharrem ve Recep ayları olduğunu belirtmektedir. Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde şöyle buyuruyor: “Allah Teâlâ, Receb ayında oruç tutanları mağfiret eder.” Başka bir hadisi şerifte, “Receb-i şerifin bir gün başında, bir gün ortasında ve bir gün de sonunda oruç tutana, Receb’in hepsini tutmuş gibi sevap verilir.” deniyor. İbn-i Asâkir’de şöyle rivayet ediyor: “Şu beş gecede yapılan duâ geri çevrilmez. Regaib Gecesi, Şabanın 15. gecesi, Cuma, Ramazan bayramı ve Kurban bayramı gecesi.)”

Recep ayının içindeki bu mübarek geceyi ihya ederek geçirelim. Günahların affı, arzu ve isteklerimizin gerçekleşmesi ve tüm dualarımızın kabulü için dolu dolu geçirelim. Bu gece ellerimizi kaldırıp yüce Allah Celle ve Celalüh’ten talepte bulunurken İslam âleminin içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulması, hastalıklara şifa,  acıların ve gözyaşlarının son bulması için de ayrıca dua edelim. Ülkemizin birlik ve beraberliği için Allah’a yakaralım. Cenabı Allah’tan ülkemize bolluk, bereket ve refah vermesi,  barış ve huzur içinde yaşamamızı sağlaması içinde dua edelim. 

Bu vesile ile DİYANET HAK VE ADALET SEN olarak, tüm İslam âleminin mübarek üç aylarını kutluyor, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum.”

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.