İnsan vücudunu koronaya karşı zırh gibi koruyor. Önemi bir kez daha ispatlandı

İnsan vücudunu koronaya karşı zırh gibi koruyor. Önemi bir kez daha ispatlandı

Korona virüsle ilgili İspanya’da yapılan araştırma D vitaminin eksikliğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. araştırmaya göre, 216 Kovid-19 hastasının yüzde 80’inde D vitamininin eksik, erkeklerde D vitamini seviyelerinin kadınlardan daha düşük olduğu gözlendi.

AA’nın aktardığı habere göre, korona virüs hastalarının yüzde 80’inde D vitamini eksikliği belirlendi. Sonuçları “Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism” dergisinde yayımlanan araştırma, D vitamini eksikliği ve Kovid-19 arasındaki ilişkiyi bir kez daha gözler önüne serdi.

Araştırma çerçevesinde, İspanya’daki Marques de Valdecilla Üniversite Hastanesinde incelenen 216 Kovid-19 hastasının yüzde 80’inde D vitamininin eksik, erkeklerde D vitamini seviyelerinin kadınlardan daha düşük olduğu gözlendi.

D vitamini düşük olan Covid-19 hastalarında ayrıca ferritin ve D-dimer gibi inflamatuvar işaretçilerinin serum düzeylerinin yükselmiş olduğu görüldü.

Araştırma ekibinde yer alan Cantabria Üniversitesinden Dr. Jos Hernandez, “Kanlarında D vitamini seviyeleri düşük olan Covid-19 hastalarına, D vitamini almaları tavsiye edilmelidir. Bu yaklaşımın hem kaslara ve iskelete hem de bağışıklık sistemine yararlı etkileri olabilir” değerlendirmesini yaptı.

FİZİKEN YA DA RUHEN BİTKİNSENİZ SEBEBİ O VİTAMİNİN EKSİKLİĞİ!

D vitamininin, soğuk algınlığı ve grip gibi enfeksiyonlarla mücadelede bağışıklık sistemine yardımcı olduğu belirtiliyor. Bilim insanları, D vitamini eksikliği ve Covid-19’a bağlı ölümler arasında güçlü bağlantı bulunduğunu tespit etmişti.

ABD’nin Northwestern Üniversitesinden uzmanlar, bu bağlantıyı ABD, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, İngiltere, İsviçre, İran, Güney Kore ve Çin’deki hastanelerden topladığı Covid-19 hastalarına ait verileri inceleyerek keşfetmişti.

Singapur’da yapılan araştırmada da D3 ve B12 vitaminleriyle magnezyum mineralinin bir arada verilmesinin, 50 yaş ve üstü hastalarda kovid-19’un ölümcül ya da ağır safhaya ilerlemesini engelleyebileceği bulgusu elde edilmişti.

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.