İman ve İstikamet

İman ve İstikamet
GÜNÜN DUASI: Günümüz hayırlı ve bereketli olsun. Allah’ım! Günahımı bağışla, evimi, yurdumu geniş ve rahat eyle ve rızkımı benim için bereketli eyle.” (İbn Ebi Şeybe, Duâ, 42)

İman ve İstikamet

“Ey Allah’ın Rasûlü, bana İslam hakkında öyle bir şey söyle ki, senden başka kimseye bu hususta soru sormama gerek kalmasın.” diyen Süfyan b. Abdullah es-Sekafî’ye Efendimiz (s.a.s.) şöyle buyurdu: “Allah’a iman ettim de, sonra da dosdoğru ol.” (Müslim, Îmân, 62) Rasûlüllah bu özlü sözüyle, mü’minlere İslam dinini yaşama konusunda temel bir ilke sunmaktadır: Bir olan Allah’a inanmak ve ömür boyu bu inancın gereklerine uygun dosdoğru bir hayat sürmek.

“Dosdoğru ol!” emri, öncelikle “Allah’a iman ettim” diyen kişinin tevhid inancında tereddütsüz, tutarlı ve kararlı olması gerektiğini ifade eder. İmanda istikamet üzere olmak türlü türlü imtihanlara tabi tutulduğu bu hayat serüveninde insanın, öncelikle inancını dipdiri koruyabilmesini gerektirir. İstikamet sahibi olmak için sonraki aşama inancına uygun dosdoğru bir yaşam sürmektir. İnancında dosdoğru olmakla kişinin kalbinde kök salan iman, bütün azalarına hükmettiğinde kişi istikamete erer. Yaşamının her anında “iman ettim” sözüne sadık bir duruş sergiler.

SÖZÜN ÖZÜ

En iyi insan kendine hâkim olan kişidir. Çünkü başkaları ile uğraşmaz.

Sadi Şirazî

Bir milleti yok etmenin en kestirme yolu inançlarını yok etmektir.

Cemil Meriç

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.