38,2552$% 0.34
43,8333€% 0.15
51,0885£% 0.12
4.075,24%0,33
3.326,81%0,01
9.317,24%-0,84
**Bedirhaber-** İktidarda bulunan Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) ve Halk Partisi (ÖVP) milletvekillerinin oylarıyla kabul edilen tartışmalı yasa ile Türkiye’den gelen ve [Diyanet İşleri ](https://www.bedirhaber.com/diyanet)**Başkanlığı**’na bağlı olarak görev yapan **imam**lar bir yıl içerisinde ülkeyi terk edecek.
Avusturya Dışişleri ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz, yeni düzenlemeyle ilgili “Angela Merkel’in maaşını ödediği bir papaz Avusturya’da çalışamaz. Başka ülkelerin hükümetlerin memuru olan** imam**ların ülkemizde çalışmasını istemiyoruz” dedi.
Bakan Kurz, yasanın ‘Avrupa **İslam **yorumu’ için önemli bir adım olduğunu ifade ederek Almanya, Fransa ve İsviçre’nin yasaya ilgi gösterdiğini söyledi. **İslam **Yasası’ndan en ciddi şekilde etkilenen **Diyanet **teşkilatına bağlı Avusturya Türk **İslam **Birliği (ATİB), itiraz için anayasa mahkemesine gideceklerini açıkladı. Yasa ile “Alevi **İslam **Cemaati” de devlet tarafından tanınırken, Alevilerin **din**i tatilleri ve hakları ayrıca düzenlendi. Üç yıldır hazırlığı yapılan değişiklikle ülkedeki tüm **cami **dernekleri, anayasal kurum olan **İslam **Cemaati’ne (IGGiÖ) bağlanacak. Yeni kanun çerçevesinde Viyana Üniversitesi bünyesinde bir ilahiyat fakültesi açılması, **cami **ve kışlalarda **din **görevlisi istihdam edilmesi, **Müslüman **mezarlığı açılması ve **helal **kesim yapma gibi birçok alanda da düzenlemeler öngörülüyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.