İmam Hatip gençliği yetimleri unutmadı

İmam Hatip gençliği yetimleri unutmadı

Kayapınar Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam hatip Lisesi öğrencileri, Suriyeli Yetim Kardeşlerimiz Yararına” sloganıyla Suriyeli yetimler için hayır kermesi düzenledi.

Öğrenciler, okul yönetimi ve öğretmenlerin de desteğiyle açtıkları kermesten elde ettikleri gelirleri, Suriyeli yetimlere ulaştırmak üzere Diyarbakır İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Diyarbakır Şubesi Başkanı Yavuz Selim Karabayır’a teslim ettiler.

Kermes hakkında İl Müftüsü Karabayır’a bilgi veren Okul Müdürü Zekeriya Erdem; “Öğrencilerimizle dünyanın dört bir yanında açlık ve yoksulluk çeken yardıma muhtaç, mağdur ve mazlum insanlara karşı duyarlılık kazandırmak ve yetimlere dikkat çekmek için bir kermes düzenledik. Gelirlerini, TDV aracılığıyla Suriye’nin İdlib kentinde yaşayan yetimlere bağışlamayı amaçladık.” dedi.

Öğretmenleri ile birlikte imam hatipli öğrencileri kabul eden İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ise şunları kaydetti:

“Türkiye Diyanet Vakfı yurt içinde Kur’an kurslarıyla, pansiyon ve yurtlarıyla hizmet verirken, yurt dışında da yardıma muhtaç, mağdur insanların her zaman yanındadır. Bu bakımdan Vakfımız, vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin gönlünde her geçen gün daha fazla önem kazanıyor. Duyarlı öğrencilerimizin, sınırlarımızda yaşanan olumsuz tablodan etkilenip mazlum ve mağdur Suriyeli kardeşlerimiz için yaptığı hayır kermesi oldukça anlamlıdır. Bu çalışmada emeği geçen okul müdürüne, öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ediyor, eğitimlerinde muvaffakiyetler diliyorum.”

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.