39,4320$% 0.22
45,6027€% -0.27
53,4881£% -0.19
4.321,26%0,87
3.415,90%0,87
9.125,09%-4,15
İlahiyat Fakültesi öğrencisi olarak Farabi, Mevlana, Erasmus gibi değişim programları ile ister yurt içi ister yurt dışı başka bir üniversitede kendinizi geliştirme fırsatını kaçırmayın.
**FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR?**
Farabi Değişim Programı, Türk Yüksek Öğretim Kurumları arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişimi Programıdır. Bu program ile üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim öğretim yapan yüksek öğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapılır. Farabi Değişim Programı, iki yükseköğretim kurumu arasında imzalanan Farabi Değişim Programı Protokolü ile gerçekleştirilir. Yükseköğretim kurumuna kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile tüm öğretim üyeleri, en az bir en fazla iki yarıyıl süre ile diğer bir Türk Yükseköğretim Kurumu’nda değişimden yararlanabilir.
Farabi Değişim Programı çerçevesinde değişime katılmak isteyen tüm öğrenci ve öğretim üyelerinin başvuru, kabul ve değişim süreçleri ile ilgili izlenecek tüm yöntemler için Farabi Yönetmeliği esas alınır.
**Mevlana Değişim Programı**
Mevlana Değişim Programına Kimler Katılabilir?
Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenci değişimine, Türkiye’deki bütün yükseköğretim kurumlarında (Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalamış olan yükseköğretim kurumlarında) örgün eğitim programlarına kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılabilirler.
Ayrıca, Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalayan yurt içi ve yurt dışı yükseköğretim kurumlarında görev yapan tüm öğretim elemanları da Mevlana Değişim Programına katılabilirler.
Öğretim elemanlarının hareketlilik kapsamında yer alan akademik faaliyetleri haftalık olarak toplam altı saatten daha az olamaz. Öğretim elemanı tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerin saat olarak hesaplanmasında dersler esas alınır. Ders saatlerinin haftalık olarak altı saati doldurmaması durumunda seminer, panel veya konferanslar gibi akademik faaliyetler de bu kapsamda değerlendirilir. Ders verme faaliyeti içermeyen öğretim elemanı hareketliliği planları, Mevlana Değişim Programı kapsamında değerlendirilemez ve değişim için kabul edilemez.
**Mevlana Değişim Programına Başvuru Şartları**
Mevlana Değişim Programı öğrencisi olmak için temel koşullar birkaç başlık altında toplanabilir:
– Öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması,
– Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 2,5 (iki buçuk) olması,
– Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 3 (üç) olması.
– %50 dil puanı + %50 Not Ortalaması
Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler ile hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemlerinde bulunan yüksek lisans ve doktora öğrencileri, esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan faydalanamazlar.
**
ERASMUS NEDİR?**
Erasmus öğrenci değişimi programı ile öğrenciler 1 akademik yıl içinde 1 veya 2 dönemliğine başka bir Avrupa ülkesi EÜB sahibi yüksek öğretim kurumunda öğrenci olabilirken, öğretim elemanları aynı koşullar altında 1 hafta – 6 ay aralığında ders vermek üzere yurt dışına gidebilmektedirler. Avrupa Komisyonu değişimden faydalanan bireylerin yurt dışında olmalarından kaynaklanacak ek masraflara katkı sağlamak amacıyla karşılıksız hibe vererek değişime mali olarak da destek vermektedir. Birliğe aday ülke olarak Türkiye’nin öğrenci ve öğretim elemanı değişimi yalnızca üye ülkelerle mümkün olabilmektedir.
Öğrenci ve öğretim elemanlarının ortak üniversitelerle değişimi yüksek öğretim kurumu bünyesinde organize edilmekte, kurumların Erasmus Koordinatörlükleri (Uluslararası İlişkiler Ofisleri / AB Ofisleri / Dış İlişkiler Ofisleri) eliyle yürütülmektedir. Kurumların bu değişimi organize edebilmeleri için Avrupa Komisyonu Erasmus ofislerine kırtasiye, donanım vb masraflarını karşılamaya yönelik de maddi destek vermektedir.
**NOT: İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin sorunları ,Arapça öğrenimi, kariyer planı gibi size dair her şeyi sizler için araştırmaya devam edeceğiz. **
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.