İBRAHİM KAYA, DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NIN 96. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

İBRAHİM KAYA, DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NIN 96. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Hak ve Adalet Sendikası (DİYANET HAK VE ADALET SEN) Genel Başkanı İbrahim Kaya, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 96. kuruluş yıldönümünü kutlayarak, her geçen gün büyüyen ve gelişen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın İslam coğrafyasının umudu olduğunu söyledi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 3 Mart 1924 tarihinden kurulduğunu belirten Kaya, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kuruluş amacının dini inançları, ibadet ve ahlak esaslarını yürütmek olduğunu söyledi. Din konusunda aydınlatıcı, eğitici, topluma rehberlik ve irşat görevlerini yerine getiren bir kurum olduğuna vurgu yapan Kaya şöyle dedi.

“Diyanet İşleri Başkanlığı, siyasetin üstünde bir kurumdur. Din hizmetlerini en iyi şekilde yerine getiren, toplumun din hizmetlerini alabilmesi için çalışan, bugüne kadar da din konusunda büyük hizmetler yapmış bir kurumdur. Yasa ve yönetmelikler çerçevesinde din hizmetlerinin yerine getirilmesinde toplum memnuniyetini üst sıralara taşıyan bir kurum olarak başarılarını yeni hizmetlerle sürdürmüştür. Bu hizmetleri yerine getirirken din görevlilerinin kendilerini geliştirmesine özen göstermiş, ibadethanelerin din hizmetlerine yakışır şekilde hizmet vermesini sağlamıştır. Kur’an Kurslarının açılması ve eğitimiyle ilgili hizmetlerin sağlıklı bir şekilde yerine getirilebilmesi için düzenlemelerin yapılmasını sağlamış, topluma sunulan din hizmetlerinin kalitesinin arttırmıştır. 

Dini kuralların sosyal hayatı düzenleyici etkileri toplumların sosyal yaşantılarını şekillendiren unsurlardır. Bu unsurların topluma hangi disiplinle sunulacağı önemlidir. Dini hüküm ve kavramların doğru sunulması, toplumun kültürünü yakından tanımakla orantılıdır. Bu nedenle Diyanet İşleri Başkanlığı, dini ve ahlaki değerleri bir disiplin içinde topluma sunarken, toplumun temel dini bilgilerini, ahlaki durumunu, inancını da dikkate alarak tarafsız ve kucaklayıcı bir şekilde sunmaya ve dinin doğru ve güvenilir kaynaklardan öğrenilmesine özen göstermiş ve bunu sağlamıştır. Bütün olarak din hizmetleri yurt dışı hizmetlerde de aynı şekilde başarıyla sunulmuştur. Nitekim Kur’an-ı Kerim’in yabancı ülkelerin diliyle bastırılarak insanların hizmetine sunulmasında bu hususlar dikkate alınmıştır. 

Sosyal medyanın adeta yaşantımızın bir parçası haline gelmesiyle yalan yanlış bilgilerin din gibi algılanmasına ve dindarlık, din ve dini kaynakların karışmasına neden olmuştur ki, bunların dine zarar vermesi kaçınılmazdır. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın göstermiş olduğu sağduyu ve soğukkanlı yaklaşımı, dini güvenilir kaynaklardan öğrenilmesine yönelik çalışmaları, din görevlilerinin eğitilmeleri, çocuk ve gençlerin daha erken yaşlarda camilerle buluşturulması, dinin doğru kaynaklardan öğrenilmesi için basılan kitaplar vb. çalışmalar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kuruluşundan itibaren doğru yönetildiğini, yöneticilerine yönelik eleştirilerin, yıpratma ve karalama kampanyalarının haksız ve mesnetsiz olduğunu göstermiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu tür kampanyalara karşı yaklaşımı ise, Diyanet’in temelinde bulunan sevgi, hoşgörü ve rehberlik anlayışı ile mümkün olabilmiştir. Türkiye’de yaşayan toplulukların diline, dinine ve mezhebine bakmadan rehberlik eden Diyanet, vatandaşlık bağıyla bu vatana ve ilkelerine bağlı insanların birlik ve beraberliğini sağlayan bir kurum olmuştur. Milli ve manevi değerlerin korunmasında rehberlik eden Diyanet, kuruluş amacına uygun olarak çalışmalarını devam ettirmektedir. 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 96. Kuruluş yıldönümü nedeniyle, kuruma yoğun emek ve bilgi ve tecrübeleriyle hizmet eden Başkanlarına ve her kademedeki yöneticilerine, din görevlilerine ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Bugün aramızda bulunmayanlardan da Allah razı olsun. Onları minnet ve saygıyla anıyor ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyor, hayırlara vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum.” 

 

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.