Hiç mi statik hesabınız yok? Samsun Belediyesi bu köprüyü kime yaptırdı. Herkes merak ediyor

Hiç mi statik hesabınız yok? Samsun Belediyesi bu köprüyü kime yaptırdı. Herkes merak ediyor
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 10 köyün ulaşımını sağlayacak köprü daha açılmadan çöktü. Köprünün orta kısmında taşıyıcı kolonların olmadığı ve dökülen betonun ağırlığına dayanamadığı için çöktüğü iddia edildi.  CHP Vezirköprü İlçe Başkanı Onur Bayburtlu, “Köprü açıldıktan sonra üstünde insanlar veya araçlar geçerken çökseydi, bunun hesabını kim verecekti?” dedi.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre, AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 yılı Mart ayında ihale edildikten sonra Mayıs ayında yapımına başlanan ve 10 köyün ulaşımında kullanılacak olan Çalköy Köprüsü açılışı yapılmadan çökmesi tepki çekti. Sadece 2 yakasına konulan ayaklar üzerine oturtulan köprünün, orta kısmında taşıyıcı kolonların olmadığı ve dökülen betonun ağırlığına dayanamadığı için çöktüğü ileri sürüldü.

akp-kopru-sha-16-9-1605527001-880x495.jpg

KENDİ AĞIRLIĞINI BİLE TAŞIYAMADI

Bölgede incelemelerde bulunan CHP Vezirköprü İlçe Başkanı Onur Bayburtlu, köprünün 10 köyün ulaşımını sağlayacağını ve ayrıca Büyükşehir Belediyesine ait taş ocağının bağlantı yolu olduğu belirterek, “Viyadükler, köprüler önemli yerler. Buraların projelerini çizen ve yapanlar insanların bilgili ve tecrübeli olmaları gerekir. Ancak, günümüzde bu özelliklere pek değer verilmediği görülüyor. Devletin parası boşa harcanırken, can ve mal kayıpları yaşanıyor. Bu köprü açılmadan kendi ağırlığını taşıyamadığı için çöktü. Ya köprü açıldıktan sonra üstünde insanlar veya araçlar geçerken çökseydi, bunun hesabını kim verecekti?” diyerek, köprüyü yapanlardan hesap sorulmasını ve oluşan devlet zararının karşılanmasını istedi. Bayburtlu, olayın takipçisi olacaklarını ifade etti.

kopru-sha.jpg

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.