Hemen kalkın o masanın başından! Bakın hangi kanserleri yapıyor

Hemen kalkın o masanın başından! Bakın hangi kanserleri yapıyor

Özellikle bilgisayar başında çalışanlar uzun süre ara vermeden oturmaları nedeniyle hastalıklarla karşılaşıyor. İşte saatlerce masa başında oturmanın yol açtığı hastalıklar…

KİLO ALDIRIYOR
Gün içinde hareket etmek yemekten sonra alınan kalorilerden kurtulmaya, oluşabilecek bölgesel yağların engellenmesine yardımcı oluyor. Ancak gün içinde saatlerce belli bir yerde hareket etmeden oturmak vücudun hareket halinde olmasını engellediğinden özellikle belli başlı yerler olmak üzere kilo alımına neden oluyor.

PSİKOLOJİ BOZUYOR
Çok uzun süre devam eden oturmalar fiziksel olumsuzluklardan sonra zihinsel olarak da etki ettiğinden beyin hareket halinde olmadan sürekli çalışacağından stres, kaygı ve anksiyete gibi problemleri ortaya çıkarıyor.

DİYABETİ ARTIRIYOR
Gün içinde birkaç saatten fazla oturarak zamanını geçiren kişilerde insülin direnci risk altına gireceğinden diyabet hastalığını görme ve etkilerini yaşama daha fazla olacaktır.

VARİSE NEDEN OLUYOR
Uzun süre hareketsiz bir şekilde yanı pozisyonda oturmak bacaklarda kan birikmesine neden olacağından ilk başta örümcek damarlar denilen damarların görülmesine daha sonra da şiddetli ağrı ve kasılmalara neden olacak varisin görülmesine neden olur.

DURUŞ BOZUKLUĞU YAPIYOR
Belirli saatler dışında gün içinde çok fazla oturmak postür denilen duruş bozukluğuna neden olacağından, oturma şekline de bağlı olarak omuzlarda ve boyunda kasılmalar ve ağrılar meydana gelecektir.

BACAKLARDA DİRİNCİ KIRIYOR
Bütün gün hareketsiz bir şekilde oturarak zaman geçirmek kasların hareketsizliğine neden olacağından zamanla bacaklarda güçsüzlüğe yol açarak bacakların direncini azaltacağından bacaklarda güçsüzlük görülmesini sağlar.

VE KANSER RİSKİ
Yapılan araştırmalar gün içinde çok fazla oturmanın sağlık üzerinde pek çok etkisi olabileceği gibi özellikle kanser olma riskini artıracağını akciğer, rahim ve kolon kanseri gibi ciddi kanserlerin görülebileceğini söylüyor.

PEKİ NE YAPMALI?

Yaşanabilecek bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için;

Gün içinde asansör kullanmak yerine merdivenlerden inilip çıkılmalıdır.

Duruş bozukluklarını engellemek için daha rahat ve ortopedik koltuğa geçiş yapılabilir.

Gün içinde çok fazla oturmanın etkilerini azaltmak için spor ve egzersiz ile gün bitirilebilir.

İş yerine veya okula giderken araç kullananlar araçlarını daha uzak bir mesafeye park ederek yürüyebilir.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.