Hayat Veren Üç Puan

Hayat Veren Üç Puan

Geçen hafta Gençlerbirliği deplasmanında üç puan kaybeden Fenerbahçe bu hafta kendi sahasında Beşiktaş ile karşılaştı. Bu maç şampiyonluk için çok önemli bir maçtı. Fenerbahçe’nin bu maçı kaybetmesi halinde şampiyonluk çok zora girebilirdi. Maç öncesi Fenerbahçe’de Gökhan Gönül’ün sakatlığı Fenerbahçe için büyük bir dezavantajdı.

Beşiktaş takımı maça daha iyi başlayan takımdı. Ama net gol pozisyonuna giren takım Fenerbahçe’ydi. Emenike net gol pozisyonunu kaçırınca taraftar biraz sinirlendi. Çünkü Emenike kaç maçtır net goller kaçıyor. Buda taraftarı çileden çıkarıyor. Taraftar Musa Sow tezahüratı yapınca Emenike maçtan çıkmak istedi. Ama sorun bir yanlış anlamadan ibaret olunca maça devam edildi. İlk yarıda Fenerbahçe’de Mehmet Topal ve Kuyt gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Beşiktaş takımı da ilk yarıda iki gol pozisyonuna girdi ve bu fırsatları değerlendiremedi. İlk yarıda iki takımda aradığı golü bulamayınca ilk 45 dakikada maç 0-0 bitti.

İkinci yarıya yine hızlı başlayan takım Beşiktaş takımıydı. Net gol pozisyonları buldular ama son vuruşları iyi kullanamadılar. İkinci yarı ilk yarıya göre maç daha güzel ve zevkliydi. Çünkü iki takımda kazanmak istiyordu. Bu maçı izleyenler iki takımın çok istekli olduklarını görecekler. İki takımda bol gol pozisyonuna girdi. Ama forvetler iyi olamayınca gol pozisyonları değerlendirilemedi. Herkes maç 0-0 bitecek diye beklerken 90+1 de Fenerbahçe’ye hayat veren gol geldi. Bu dakikada Musa Sow önünde bulduğu topu yarım vole ile vurdu. Ve Fenerbahçe’ye hayat veren golü attı.

Bu maçta Fenerbahçe’nin orta sahası çok iyi oynadı. Aradığı üç puanı cebine koydu. Son dakikaya kadar maçı kovaladı. Defansı hiç hata yapmadı. Şampiyonluk yarışında aldığı üç puanla yoluna devam etti. Fenerbahçe kalan son 9 maçı da kazanmalı. Çünkü rakipleri kolay puan kaybetmiyor. Onun için Fenerbahçe biraz daha dikkatli olmalı.

Fatih ŞAHİN( fatih.sahin@bedirhaber.com )

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.