Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez’i gözaltına aldılar! Kim haklı biri bizi aydınlatsın

Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez’i gözaltına aldılar! Kim haklı biri bizi aydınlatsın
Hatay Barosu Başkanı Avukat Ekrem Dönmez, İskenderun’da ailesiyle yemek yediği sırada polise kimlik göstermediği için gözaltına alındı. Barolar Birliği’nden yapılan açıklamaya göre; il baro başkanlarının kimlik gösterme mecburiyeti yok.

Hatay Barosu Başkanı Avukat Ekrem Dönmez, İskenderun’da ailesiyle yemek yediği sırada gözaltına alındı.

Kendisinden kimlik isteyen polislerle tartışmaya giren Dönmez’in karakola götürüldüğü görüntüler sosyal medyanın gündemine oturdu.

“POLİSİN KİMLİK SORMA YETKİSİ VARDIR, ANCAK…”

Olayın ardından Türkiye Barolar Birliği’nden yapılan açıklamada, “Polisin kimlik sorma yetkisi vardır. Ancak PVSK md. 4A’nın özü, polisin tanıdığı halde bir kişiye kimlik sormasına izin vermez. Kanunen il Cumhuriyet Başsavcısı ile eşit kurumsal pozisyonda bulunan baro başkanının o ilde görev yapan polis memurları ve özellikle amirleri tarafından tanınmaması hayatın olağan akışına aykırıdır.” ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklama şöyle:

Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez’in ailesiyle yemek yediği sırada polisler tarafından kimlik göstermediği için gözaltına alınmasını kınıyoruz.

Olay sonrasında TBB Avukat Hakları Merkezimizin üyesi Av. Şenol Yücesoy Mersin’den Birliğimiz adına destek olmak üzere Hatay’a intikal etmiştir.

Polisin kimlik sorma yetkisi vardır. Ancak PVSK md. 4A’nın özü, polisin tanıdığı halde bir kişiye kimlik sormasına izin vermez. Kanunen il Cumhuriyet Başsavcısı ile eşit kurumsal pozisyonda bulunan baro başkanının o ilde görev yapan polis memurları ve özellikle amirleri tarafından tanınmaması hayatın olağan akışına aykırıdır.

Bu sebeple Hatay Barosu Başkanına yapılan uygulama ve sonrasındaki fiziki müdahale keyfidir ve kanuna aykırıdır. Sorumlular hakkında adli ve idari yaptırım uygulanması gereklidir. TBB konunun takipçisi olacaktır.

Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.