Hakkari’de Mevlid-i Nebi sevinci

Hakkari’de Mevlid-i Nebi sevinci
Hakkari Müftülüğü 2019 yılı Mevlid-i Nebi haftası süresince çeşitli programlar icra etti.

Hakkari’de Mevlid-i Nebi sevinci

Hakkari Müftülüğünden Diyanet Haber’e yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

Haftayla ilgili kutlama etkinlikleri, il müftülüğünce Merkez Hacı Sait camiinde düzenlenen sabah namazı buluşması ile başladı.

Buluşmaya il müftüsü Faruk Gürbüz, müftülük büro personelleri, Kur’an kursu öğreticileri, üniversite ve liselerden kalabalık bir genç grubu katıldı.

Namazı öncesi Yasin-i Şerif okunduktan sonra sabah namazı kılındı. Namazdan sonra din görevlileri tarafından okunan ilahiler getirilen salâvat-ı Şerifeler katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Peygamber Efendimizin (s.a.s.) aile konulu hadisleri ışığında katılımcılara yönelik kısa bir konuşma yapan il müftüsü Gürbüz, Mevlid-i Nebi Haftası süresince yapılacak etkinlikler hakkında bilgilendirme yaptı.

Aynı gün Cuma namazından sonra Hakkari Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından bayanlara yönelik Merkez Hacı Sait camiinde “Mevlid-i Nebi” haftası programı düzenlendi.
Programda kısa bir konuşma yapan il müftüsü Gürbüz; “Mevlid-i Nebi haftasının mana ve önemine vurgu yaptıktan sonra, Hz. Peygamber ve ashabının aile hayatından örnekler vererek huzurlu bir aile için yapılması gerekenler hakkında bilgi” verdi. Müftü Gürbüz, programın yapımına emeği geçenler ile katılımcılara teşekkür ettikten sonra konuşmasını tamamladı.
Etkinlik, okunan Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i şerif, ilahi dinletisi, dua, ödül töreni ve davetlilere verilen ikramdan sonra sona erdi.

Aynı gün akşam saatlerinde merkez Halife Derviş camiinde TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi erkek öğrenci ve öğretmenleri tarafından yoğun katılımlı bir program düzenlendi.

Mevlid-i Nebi Haftasının ilk gecesinde Hakkari’deki tüm cami ve Kur’an kurslarında mevlit programları düzenlendi.

Gece münasebetiyle cami ve Kur’an kurslarında düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programlarda, Kur’an-ı Kerim okundu, salavatlar getirildi ve dualar edildi.

Ayrıca İl Müftülüğü tarafından Merkez Hacı Sait camiinde düzenlenen programda cami görevlileri okudukları Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve seslendirdikleri ilahilerle cemaate duygulu anlar yaşattı.

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle din görevlileri tarafından okunan hatimler için dualar yapıldı.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.