Hafızlık Yarışması Bölge Finali

Hafızlık Yarışması Bölge Finali

Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur’an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini teşvik etmek ve hafızlık yapan öğrencileri motive etmek amacıyla Kur’an kursu öğrencileri arasında düzenlenen “Hafızlık Yarışması Bölge Finali” Kayseri’de yapıldı.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen yarışmanın öncesinde konuşan Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, şunları kaydetti:

“Hocalarımız gayretleriyle, teşvikleriyle, birçok sıkıntılara katlanarak öğrencilerimizi yetiştirdiler. Hafızlık eğitimi sadece bizim açımızdan bir hoca eğitimi değildir. Aynı zamanda aile, hoca ve öğrenci ile birlikte değerlendirilmesi gereken bir husustur. Öğrencilerimizin özellikle küçük yaşta hafızlık eğitimi almaları, zihinlerine Kur’an’ı nakşetmeleri önemli bir husustur. Bundan sonra hafızı oldukları Kur’an’ın hem hamili, hem de amili olacaklar inşallah. Bu ikisi hafızlığın olmazsa olmazıdır. Yani ezberlediğiniz, hafızanıza nakşettiğiniz o İlahi Kelam’ı, aynı zamanda bundan sonraki süreçte anlamaya çalışacaksınız. Bunun için Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl ilk olarak Kayseri de dâhil olmak üzere birçok ilde 1 erkek, 1 Kız Kur’an kursumuzda hafızlıklarını bitirmiş olanlara Arapça eğitimi başlattı. Bütün bu çabalar hafızı olduğunuz Kur’an’ın hamili ve amili olasınız diye. Zaten imam hatibi okuyan evlatlarımız sonuçta Arapçayı öğrenecekler. Böylece hem hafız hem de Arapçayı bilen bir insan olması, daha sonraki süreçte ilahiyat okumaları, ilahiyat okuduktan sonra gerek ülkemizin Milli Eğitim camiasında, gerek ilahiyat fakültelerinde, gerekse Diyanet camiamızda hizmet yapan hafız personelimizin, gençlerimizin, eğitimcilerimizin başkalarına daha iyi hizmet verebileceğine inanıyorum.”

Yarışmanın komisyonu Dini Yüksek İhtisas Merkezi Görevlisi Mustafa Kozan başkanlığında İl Müftü Yardımcısı Ahat Taşcı ve Hunat Camii İmam Hatibi Metin Yalçınkaya’dan oluştu.

Komisyonun değerlendirmeleri sonucunda erkeklerde bölge birincisi Kayseri Hisarcık Erkek Yatılı Kur’an Kursu ve Medine Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Selahaddin Benli oldu.

Kız öğrenciler kategorisinde ise Sivas Abdulvehhab Gazi Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencisi Zehra Karakan birinci oldu.

“Erkek Öğrenciler Arası Hafızlık Yarışması Türkiye Finali” 26 Ekim 2019 Cumartesi günü Kayseri’de,  “Kız Öğrenciler Arası Hafızlık Yarışması Türkiye Finali” ise 3 Kasım 2019 Cumartesi günü Sakarya’da gerçekleştirilecek.

Yarışmaya katılan bütün öğrencilere İl Müftülüğünce çeşitli hediyeler takdim edildi.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.