Gol Yağmuru

Gol Yağmuru

Geçen hafta kendi sahasında çok iyi bir oyun sergilemesine rağmen Trabzonspor’la 0-0 berabere kalan Fenerbahçe bu hafta Gaziantep deplasmanına gitti. Fenerbahçe bu maça kaleci Volkan’ın eksiği ile sahaya çıktı. Onun yerine kaleci Mert sahnedeydi.

Fenerbahçe başlama düdüğü ile maça çok istekli ve arzulu başladı. Daha maçın 7. Dakikasında Emre’nin hazırlamış olduğu pozisyonu Kuyt çok güzel bir asistleEmenike’ye verdi. Emenike topu ağlarla buluşturdu ve Fenerbahçe’yi deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra beklentiler Fenerbahçe’nin daha çok gol bulup farkı iyice artırması yönündeydi. Ama tam tersi oldu. Gaziantep 10. Dakikadan sonra Fenerbahçe’ye büyük bir baskı yaptı. Topu çok iyi kullandılar. Çok gol pozisyonuna girdiler. 15. Ve16. Dakikalarda net gol vuruşlarından yararlanamadılar. Bu dakikalarda Alves ve Caner birer kaleci gibi net golleri çizgiden çıkardılar. Gaziantep iki-üç tane daha gol pozisyonundan yararlanamadı. 

Fenerbahçe’nin ilk yarıda en önemli eksiği Emenike’nin aldığı bütün pasları kötü kullanması ve çoğu zaman nereye koşacağını ve ne yapacağını bilememesiydi. Aldığı bütün pasları cömertçe harcadı. Bundan dolayı da Diego da Emenike’den verim alamayınca oda verimli olamadı. Çünkü Diego ara pas atma ve hızlı oyunu ile dikkat çekiyor. Bunları yapmaya çalıştı ama Emenike iyi değerlendiremeyince o da yoruldu. İlk yarı Fenerbahçe’nin kötü Gaziantep’in iyi oyunu ile bitti.

İkinci yarıda Fenerbahçe’de Selçuk Şahin’in oyunu girmesiyle bambaşka bir Fenerbahçe vardı. Selçuk orta sahada çok iyi oynadı ve defansa da yardım etti. Fenerbahçe’nin orta saha üçlüsü iyi olunca artık Fenerbahçe iyi oynamaya başladı. Özellikle Emre çok iyi oynadı. Çok güzel paslar verdi. Maça damgasını vurdu. 58. Dakikada Musa Sow’un ortasında Kuyt kafa vuruşuyla Fenerbahçe’yi 2-0 öne geçiren golü attı. Bu dakikadan sonra Gaziantep takımı oyundan iyice düştü. 60 .dakikada Musa Sow Fenerbahçe’yi 3-0 öne geçirdi.

65.dakikada bence Gaziantep ‘in net penaltısı verilmedi. Çünkü Egemen ceza alanı içinde Erdem’e faul yaptı. Hakemin devam kararı yanlıştı.  68.dakikada Musa Sow Fenerbahçe’yi 4-0 öne geçirdi. Bu dakikalarda oyuna giren Alper Potuk ceza alanı içerisinde faule maruz kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. 73.dakikada Emre penaltıyı gole çevirince maç 5-0 oldu. Maçta baş gol olmayınca bu sonuçla bitti.

Fenerbahçe 8-9 maçtır ilk defa rakibe bu kadar gol pozisyonu verdi. Ama buna rağmen maçtan çok farklı bir skorla ayrıldı. Bu maçta Emre ve Sow çok iyi oynadı. Maça katkıları çoktu. Fenerbahçe zor bir deplasmandan üç puan alarak döndü. Şampiyonluğa giden virajda hanesine üç puan yazmayı başardı.

Fatih ŞAHİN( fatih.sahin@bedirhaber.com )

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.