40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
02:00
İsrail’in Gazze saldırılarının psikolojik etkilerinden sıyrılmak isteyen Filistinli gençler, deniz kıyısında resim çiziyor.
Yaşadıkları acılardan, saldırıların olumsuz psikolojik etkilerinden biraz da olsa sıyrılmak isteyen gençler, tuvallerini sahilde resmediyor. Filistinli Cultan Ganim, İsrail’in saldırılarıyla zihinlerinde oluşan karanlık portrelerden uzak durmak için deniz kıyısında renkli ve canlı resimler çizdiğini, tablolarla içini ferahlattığını belirtti.
“Küçük-büyük herkesin rahatlamaya ihtiyacı var”
Ganim, “Küçük-büyük herkesin, psikolojik olarak rahatlamaya ihtiyacı var. Resimde bir tür zihinsel rahatlama yöntemi, bizde bunun için buraya geldik” dedi.
Bir başka genç Muhammed el-Hebil, kontrol noktaları, sınır ve çitlerden uzak denizi, limanı ve sandalları resmettiğini, kafasını güzel portrelerle doldurmak istediğini dile getirdi.
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze’ye, 7 Temmuz’da havadan ve denizden, 17 Temmuz’da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarını sürdüren İsrail, 26 Ağustos’ta, Mısır’ın arabuluculuğundaki görüşmelerde Filistinli gruplarla varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti.
İsrail’in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 156 kişi hayatını kaybederken, 11 binden fazla kişi yaralandı, 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılırken, binlerce bina da zarar gördü.
1
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a Rusya’dan ‘İnsani Gerekçelerle’ Sığınma Hakkı
92347 kez okundu
2
ORTA DOĞU, İZMİHLAL VE ARAP BAHARI(!)…
27142 kez okundu
3
HAYAT
21452 kez okundu
4
Kadın aktiviste 3 yıl hapis cezası
18104 kez okundu
5
Teknoloji alanında bir ilk! Türkiye ile Japonya
17309 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan