Flaş… Flaş… Flaş… 900 doktor istifa etti

Flaş… Flaş… Flaş… 900 doktor istifa etti
Eski Ankara Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Vedat Bulut, sağlık sisteminde büyük problemler olduğunu söyleyerek 900 doktorun istifa ettiğini açıkladı.

Cumhuriyet’ten Sertaç Eş’in haberine göre, Eski Ankara Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Vedat Bulut, sağlık sisteminin iflas ettiğini belirterek, ”Ciddiyetin toplum tarafından anlaşılmamasının nedeni hükümetin yanlış politikaları. Verileri şeffaf paylaşmadıkları ve pek çok hatalı ve anlaşılmaz politik kararlar vatandaşlarda güvensizlik yaratıyor. Basın ve akademiler baskı altında.

Bu loşlukta ne sağlık çalışanları ne de vatandaşımız önlerini görüyor. Yukarıdan aşağıya bir despotizm var ve aşağıdan yukarıya bir yalanlar pramidi oluşmasına neden oluyor. 30 bin sağlık çalışanı hastalığa yakalandı. 80’in üzerinde sağlık çalışanını kaybettik, yarısı doktor. İstifalar yoğunlaştı.

Birkaç hastanede istifalar nedeniyle göğüs hastalıkları uzmanı kalmadı. Radikal önlemler alınmazsa ölümler artacağı gibi, endişelere dayalı istifalar da hızlanabilir. Türkiye genelinde 900’e yakın hekim istifa etmiş durumda.” ifadelerini kullandı.

SOKAĞA ÇIKACAKLAR

İstanbul Tabip Odası 12.30’da İstanbul Tıp Fakültesi önünden başlayacak temsili yürüyüşün Haseki EAH Poliklinikler binası önünde son bulacağını açıkladı

18 Eylül’e kadar ölümlere ve artan hasta sayısına dikkat çekmek, hayatını kaybeden vatandaşlar ve sağlık çalışanlarının anısına tüm sağlık kurumlarında siyah kurdele takarak çalışılacak.

17 Eylül günü de 12.30-13.30 arasında bir dakikalık saygı duruşu ve anma etkinliği planlayan oda meslektaşlarına şu sözlerle çağrıda bulundu: “Sadece hekimler ve sağlık çalışanları değil, babalarımız, annelerimiz, kardeşlerimiz ölüyor. Daha çok olduğunu bildiğimiz ama resmi olarak açıklanan rakamlarla dahi her gün 50 yurttaşımız, önlenebilir bir hastalık olan Covid-19’dan hayatını kaybediyor.”

Covid-19 salgın sürecinin bilimsel yöntem, şeffaf veri ve ilgili tüm kesimlerin katılımı ile etkin ve koordineli bir anlayışla yönetilmesini talep eden tabip odası “Salgın sürecinin bugüne kadar olan yönetiliş biçimini yetersiz ve kaygı verici buluyoruz” dedi.

Yönetim kurulunun duyurusu “Suçu vatandaşa, yükü hekimlere ve sağlık çalışanlarına yıkanlara tarihsel sorumluluklarını yılmadan, her gün hatırlatmaya devam edeceğiz” sözleriyle son buldu.

SİYAH KURDELE TAKACAKLAR

Ankara Tabip Odası (ATO) Covid-19’dan dolayı hayatını kaybedenler, artan vaka sayısına dikkat çekmek ve ölen meslektaşları için tüm sağlık çalışanlarını 4 gün boyunca siyah kurdele takmaları için çağrıda bulundu.

ATO, sağlık çalışanlarını sosyal medya hesabından yaptığı “Yönetemiyorsunuz, Tükeniyoruz” başlıklı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“ Covid-19 kaynaklı ölümlere ve artan hasta sayısına dikkat çekmek, yitirdiğimiz yurttaşlarımızın ve sağlık çalışanlarının anısına saygı amacıyla sağlık kurumlarında ve tüm yaşam alanlarında 14-18 Eylül tarihleri arasında “siyah kurdele” takıyoruz”

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.