Fırıncılar Odası kötü haberi verdi. Bir ilde ekmeğe yüzde 20 zam geldi

Fırıncılar Odası kötü haberi verdi. Bir ilde ekmeğe yüzde 20 zam geldi

Denizli Fırıncılar Odasının artan maliyetleri gerekçe göstererek artış talebinde bulunmasından sonra Ticaret İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Denizli Ticaret Odası ve büyükşehir belediyesinin yer aldığı komisyon zamlı fiyatı oy birliği ile onadı. Buna göre kentte 2,5 liradan satılan 210 gram ekmeğin fiyatı 3 liraya çıkacak. Ticaret Bakanlığının onayından sonra kentte ekmek satışı zamlı tarifeden gerçekleşecek. Fırıncı esnafı bayilere ekmeği 2 lira 40 kuruştan verecek.

“BAYİ DAHA ÇOK KAZANIYOR”

Denizli’de ekmeği 2 liradan bayilere verdiklerini halka 2,5 liradan satıldığını söyleyen Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, “Ekmek fiyatında sadece üretim maliyeti değil yüzde 20’lik bayi primi bulunuyor. Artan maliyetler nedeniyle fırıncı bayi kadar kazanmıyor. Bu nedenle artık fırıncılar ürettiğim yerde kendim satarım diye düşünüyor. Bundan sonra kendisi daha çok satışa yönelecek. Eskiden bir kasa ekmek isteyene hemen araçla teslim ediliyordu. Artık dağıtım da bir düzene girecek. Maliyeti yükselten her uygulama yeniden düzenlenecek” şeklinde konuştu.

Ekmekte üretim maliyetlerin çok arttığını kaydeden Karadaban, “Girdi maliyetleri durmadan yükseliyor.  Un, elektrik, doğalgaz, akaryakıt fiyatları çok yükseldi. Asgari ücrete gelen zam ek maliyet getirdi. Mayayı en son 165 liraya alıyorduk şimdi 275 lira oldu. Toprak Mahsulleri Ofisi bizim için uygun fiyatta un temin ediyordu. Fakat arzı ihtiyacı karşılamıyor. Mecburen piyasadan da un alıyoruz. Burada fiyatlar çok fazla. Piyasa fiyatları TMO’nun avantajını tamamen ortadan kaldırıyor. Dağıtım maliyetimiz var, amortisman giderleri var” dedi

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.