Faydalarını duyunca inanamayacaksınız! Bu meyvenin kılçığı her derde deva

Faydalarını duyunca inanamayacaksınız! Bu meyvenin kılçığı her derde deva
2 orta boy muzu kılçıklarıyla birlikte ezip, 2 yemek kaşığı bal ilave ederek karıştırın. Üzerine 400 ml su ilave edip, 30 dakika bekletin. Karışımı 4’e bölüp teketin. Antioksidan zengini kür, kanser oluşumunu engellediği gibi, cinsel isteksizliği de yok ediyor.

Lif bakımından zengin olan muz, oldukça faydalı bir meyvedir. Kimi zaman pastalarımıza keklerimize, dondurmalarımıza, meyve salatalarımıza tat verirken, kimi zaman da sade olarak yediğimiz harika bir yiyecek.

Ancak muzun kendisi kadar bir kısmı daha faydalı çıktı. Kılçık kısmı. Muz üzerinde bulunan ve genelde ayıklanan kılçıklar, aslında muz yiyebiliyor olmamızın en büyük sebebi. Çünkü.

Muz, potasyum açısından zengin atıştırmalıklardan biri. Tek kötü yanı ise muzu soyduğunuzda tel tel ortaya çıkan kılçıkları.

Hemen hemen her meyvede bulunan bu soymuk dokular, bütün meyvelerde aynı görevi görüyor. Bu yüzden uzmanlar neredeyse meyvenin kendisi kadar besin değeri olan bu kılçıkların soymadan tüketilmesini öneriyor.

Milliyet’in haberine göre, muzu özellikle besin değeri yok olmaması için kılçık kısmıyla birlikte balla karıştırıp yenirse harika faydaları da var.

KÜRÜ KANA KANA İÇİN

Özellikle Bakın nelere faydalı:

Uzmanlar, doğal ilaç niteliğinde kür tarifi veriyor. İşte o kür: “2 orta boy muzu kılçıklarıyla birlikte ezin. 2 yemek kaşığı bal ilave ederek karıştırın. Üzerine 400 ml su döküp 30 dakika beklemeye bırakın. Karışımı 4’e bölüp gün içerisinde tüketin.”

Peki ne işe yarar?

Antioksidan zenginidir. Kanser oluşumunu engeller. Balın muzla birlikte tüketildiğinde daha iyi sonuç verdiğini söyleyen uzmanlar, “Eğer cinsel isteksizlik yaşıyorsanız, gerçek balı muzla karıştırıp yemelisiniz” diyor.

Özellikle erkeklerde etkili olan bu tarifin abartılmaması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, ballı muzun  faydalarından şu şekilde bahsediyorlar:

Kalp hastalıkları gibi ciddi rahatsızlıkların görülme riskini azaltır. Bir ısınıp bir soğuyan havalarda bağışıklığınızı bir günde güçlendirebilirsiniz. Özellikle şu salgın döneminde güçlü bir bağışıklık için bu tarifi mutlaka uygulayın.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.