Facebook’un eski çalışanından bomba itiraf: “Ellerimize kan bulaştı”

Facebook’un eski çalışanından bomba itiraf: “Ellerimize kan bulaştı”
Facebook’tan atıldığı belirtilen eski veri bilimcisi Sophia Zhang, gündeme bomba gibi düşen bir rapor hazırladı. Söz konusu raporda küresel siyasi manipülasyonları önemsememek ve sahte hesaplara karşı yeterince önlem almamak gibi itiraflarda bulunan Zhang, “Biliyorum ellerimize kan bulaştı” dedi.

Sputnik’in Buzzfeed’den aktardığı habere göre, Facebook’tan atıldığı belirtilen eski veri bilimcisi Sophia Zhang, Facebook’a, ‘siyasi manipülasyonlara karşı kayıtsız kalma’ ve ‘sahte hesaplara karşı yeterince önlem almama’ suçlaması yöneltti.

Raporda Zhang’ın, Facebook’u, genellikle sıradan sahte hesaplara odaklanırken yabancı devletlerin platformu siyasi amaçları için geniş ölçüde kötüye kullanmalarını önleme konusunda ağır davranmakla ve yetersiz kalmakla suçladığı belirtildi.

Raporda, Zhang’ın “Biliyorum, ellerimde kan var” şeklinde ifadesinin yer aldığı belirtilirken, Facebook’un ABD ve Batı Avrupa dışındaki ülkelerin siyasi kaderini etkileyebilecek kötü niyetli faaliyetlerin sorumluluğunu reddettiği değerlendirilmesi yapıldı.

Facebook Dürüstlük Başkan Yardımcısı Guy Rosen da Twitter hesabından, Zhang’ın rapordaki iddialarını hafife alarak, “Biz küresel olarak en acil ve zararlı tehditleri önceliyoruz, ‘sahte beğeniler’ bunlara dahil değil” ifadelerini paylaştı.

Zhang’ın şirketin öncelikleri ve yaygın şekilde devam eden manipülasyonlar hakkında yönetimle devam eden anlaşmazlıklar nedeniyle eylül başında Facebook’tan kovulduğuna da dikkat çekildi.

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.