Erdoğan ve Devlet Bahçeli’ye başkenti Diyarbakır’a taşıyın çağırısı!

Erdoğan ve Devlet Bahçeli’ye başkenti Diyarbakır’a taşıyın çağırısı!
Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyesi ve Türkiye Günlüğü Dergisi’nin genel yayın yönetmeni Mustafa Çalık, sosyal medya hesabından çok tartışılacak bir paylaşımda bulundu. Çalık, teröre karşı caydırıcılık ve kararlılık sergilenmesi gerekçesi ile, Cumhur İttifakı’na başkenti Diyarbakır’a taşıma çağrısı yaptı. Çalık, bu fikri ilk olarak 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a teklif ettiğini ama Süleyman Demirel’den çekindiği için göze alamadığını belirterek, “Artık vakit tamam olmuştur. Erdoğan-Bahçeli ikilisi tarih yazabilir!” dedi.

Yeni anayasa ve ilk dört maddeye yönelik tartışmalar gündemdeki yerini korurken, çok tartışılacak bir öneri ortaya atıldı.

Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’ne geçtiğimiz günlerde doktor öğretim üyesi olarak atanan ve aynı zamanda Türkiye Günlüğü Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çalık başkentin Diyarbakır’a taşınması için Cumhur İttifakı’na çağrıda bulundu.

Çalık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, teröre olağan üstü ve caydırıcı bir kararlılık nasıl sergilemenin başkenti Diyarbakır’a taşımakla mümkün olacağını iddia etti. Bu fikrini 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a aktardığını ancak Özal’ın Demirel’in muhalefetinden çekindiği için göze alamadığını belirten Çalık, “Artık vakit tamam olmuştur. Erdoğan-Bahçeli ikilisi tarih yazabilir!” dedi.

Çalık’ın, böyle bir durum karşısında Demirel’in yapacağı muhalefeti ise, “goygoy” olarak yorumlaması ayrıca dikkat çekti.

Çalık’ın paylaşımı şu şekilde; “Bölücü hıyânete karşı olağan üstü ve caydırıcı bir kararlılık nasıl sergilenebilir? – BAŞKENT’i Diyarbekir’e taşıyarak! Bunu ilkin Özal’a teklif etmiştim, ama Demirel’in goygoyundan çekindiği için göze alamadı. Artık vakit tamam olmuştur. Erdoğan-Bahçeli ikilisi tarih yazabilir!”

Çalık daha önce yaptığı başka bir paylaşımda ise, Birinci Dünya Savaşı’nın ardından yurdu terk eden İttihatçıların üst düzey isimlerinin yurt dışında suikastlarla öldürülürken Ankara Hükümeti’nin “kökleri kurusun” diye seyrettiklerini iddia etmişti.

ORHAN UĞUROĞLU’DAN SERT TEPKİ

Çalık’ın bu çağrısına Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu’ndan sert tepki geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Uğuroğlu mesajında; “Tam cehalet, tam ihanet; Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyesi, Türkiye Günlüğü Dergisi’nin yönetmeni Mustafa Çalık Cumhur İttifakı’na çağrı yaptı: “Başkenti Diyarbakır’a taşıyın” “Başkent Ankara” değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen Anayasanın ilk 4 maddesi içindedir” ifadelerinde bulundu.

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.