Erbaş: Yetimin başını okşayan şefkat eli oldunuz

Erbaş: Yetimin başını okşayan şefkat eli oldunuz

Türkiye Diyanet Vakfı 2019 Yılı Vekâletle Kurban Programı Gönüllü Buluşmasında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, gönüllülere hitaben; “Kardeşlik köprüleri kurdunuz, muhabbet kaleleri inşa ettiniz.” ifadesini kullandı.

Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, 2019 Yılı Vekâletle Kurban Programı kapsamında dünyanın çeşitli bölgelerinde görev alan gönüllülere hitap eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş; “Sevinmek, sevindirenlerin hakkıdır.” fehvasınca mahzun gönüllerin sevinci olmak için, kurban bayramını mazlum ve muhtaçlarla yaşamayı tercih ettiniz. Elbette bu sıradan bir tercih değildir. Bilakis büyük bir inancın, ahlakın ve idealin neticesidir.” dedi.

Başkan Erbaş, iyilik ve yardımlaşmayla ilgili ayetler paylaşarak; “Bizler; insanlığın huzur ve refahı, yeryüzünün imar ve ıslahı için koşturuyoruz. İyiliğin yaygınlaşması ve kötülüğün def’i için çabalıyoruz. Takvada ve iyilikte yardımlaşıyoruz. Bu ayetleri kalbimize ve aklımıza rehber kılarak milletimizle bütün yeryüzü arasında yardımlaşma köprüleri kurmak için gayret sarf ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“Yalnız değilsiniz, biz kardeşiz” mesajını ulaştırdınız

“TDV gönüllülerinin gittikleri yerlere sadece kurban hisselerini ulaştırmadıklarını, aynı zamanda milletimizin büyüklüğünü ve cömertliğini tanıtmanın gönüllü elçiliğini yaptıklarını” belirten Erbaş, şöyle devam etti:

“Hayırsever milletimizin dua ve desteğiyle, kilometrelerce uzaktaki kardeşlerimize halkımızın emanetlerini ve selamını ulaştırdınız, kardeşlik köprüleri kurdunuz, muhabbet kaleleri inşa ettiniz. Yetimin başını okşayan şefkat eli, muhtacın ihtiyacını gideren yardım eli oldunuz. Dualarında her daim Türkiye olan kardeşlerimize, yalnız olmadıklarını hissettirmek için yollara düştünüz. Kurbanımızı paylaşıp, yolumuzu gözleyen kardeşlerimizle yakınlaşmak için çıktığınız bu iyilik ve hayır yolculuğunda, mahzun gönüllere; “Yalnız değilsiniz, biz kardeşiz!” mesajını ulaştırdınız. Mesafe tanımaksızın sevgi ve muhabbetle, ‘Dünyayı İyilik Değiştirecek’ şiarıyla çıktığınız bu yolda, kurban emanetlerini kardeşlerimizle paylaştınız.”

“19 milyon ihtiyaç sahibine ulaşıldı”

Başkan Erbaş, 2019 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı kapsamında yurt içi ve yurt dışında toplam 453 bin 560 hisse kurbanı, İslam dininin usul ve esaslarına göre keserek yaklaşık 19 milyon ihtiyaç sahibine dağıtıldığını söyledi.

“İnsanlığın vicdanını temsil eden gönüllülerimiz”

Türkiye’de 424, yurt dışında ise 149 ülkenin 423 bölgesinde kurulan kesim noktalarında kesilen kurban etlerini mazlum, mağdur ve muhtaçlara ulaştırdıklarını ifade eden Erbaş; “Yeryüzündeki bütün kardeşlerimizi birbirine yakınlaştıran kurban ibadeti sayesinde Yemen’den Bangladeş’e, Moğolistan’dan Guyana’ya, bu yıl ilk özgür bayramlarını kutlayan Bangsamoro gibi adını bile duymadığımız ülkelerde hiç görmediğimiz ve tanımadığımız kardeşlerimize, insanlığın vicdanını temsil eden gönüllülerimizle birlikte hayırsever halkımızın yardım elini uzattık, elhamdülillah.” şeklinde konuştu.

TDV Vekâletle Kurban Kesim Programı’na kurban bağışında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Başkan Erbaş, “Tüm bağışçılarımıza, Diyanet teşkilatımızın fedakâr mensuplarına, yurt dışında ülkemizi en güzel şekilde temsil eden görevli ve gönüllülerimize, hayırsever milletimizin her ferdine sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, konuşmasının ardından tüm gönüllüleri ve yardım götürülen 7 kıtayı temsilen 7 gönüllüye teşekkür belgesi verdi.

Program, dünyanın farklı bölgelerinde vekâletle kurban kesim programında görev alan gönüllülerin, gittikleri bölgelere dair hatıraları, istek ve önerilerinin dinlenmesi ile sona erdi.

“Türkiye Diyanet Vakfı 2019 Yılı Vekâletle Kurban Programı Gönüllü Buluşması”na Diyanet İşleri Başkan yardımcıları Osman Tıraşçı, Prof. Dr. Ramazan Muslu ve Dr. Burhan İşliyen ile Başkanlığın ve Türkiye Diyanet Vakfının üst düzey yöneticileri ve TDV gönüllüleri katıldı.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.