Erbaş, Diyanet’i yıpratmaya çalışanlara sert tepki gösterdi

Erbaş, Diyanet’i yıpratmaya çalışanlara sert tepki gösterdi

Ankar’da düzenlenen birim amirleri istişare toplantısının açlışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet teşkilatının ideolojik ve siyasal tartışmalara alet edildiğini belirterek, “Başkanlığımız ve mensupları, yapılan hizmetlerle değil; alakasız mevzular, cehalete dayalı yaklaşımlar ve arka planında başka saiklerin olduğu tepkilerle gündeme getirilmeye çalışılmaktadır. Maalesef kuruluşundan günümüze kadar Diyanet İşleri Başkanlığı, bu tür yıpratıcı tartışma ve menfi yaklaşımların hedefi olmuştur.” dedi.

Tartışma yıpratma amaçlı kampanyalar karşısında teşkilat mensuplarının nasıl hareket etmesi gerektiğine işaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Bu atmosferde bize düşen işimize odaklanmak ve hedeflerimize kilitlenmektir. Hepimiz vaktimizi, enerjimizi hizmetlerimize harcamak zorundayız. İmam Şafii’nin sözünden hareketle ifade edecek olursak; ‘hak ile meşgul olmayanların batıl tarafından işgal edilmesi kaçınılmazdır.” ifadelerini kullandı.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.