Engelsiz din eğitimi

Engelsiz din eğitimi

Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla Ankara Sincan İlçe Müftülüğü ile işitme engelliler iş birliğinde “Engelsiz Din Eğitimi” konulu bir program düzenledi.

Sincan İlçe Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğünce Sincan Lale Konferans Salonu‘nda düzenlenen programda konuşan İlçe Müftüsü Mevlüt Topçu, işitme engellilerin programı büyük bir özveriyle hazırladıklarını, Müftülük olarak her zaman onların yanında olduklarını ifade etti.

Topçu, engelli vatandaşların manevi ihtiyaçlarına cevap verebilmek maksadıyla Müftülük bünyesinde bir koordinatörlük bulunduğunu kaydetti.

Bedensel engelin bir dezavantaj olarak değerlendirilmemesi gerektiğinin altını çizen Topçu, ‘Önemli olan gönüller engelli olmasın.’ dedi.

İstiklal Marşının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Sincan Müftüsü Mevlüt Topçu yaptı.

İştime engelliler için işaret diline de çevrilen program, işitme engelli Kur’an Kursu öğrencilerinin hazırldığı tiyatro gösterisi ile devam etti.

Diyanet TV ‘Sessiz’ programı sunucusu Mahmut Küçük tarafından işaret diliyle Fil Suresi okundu ve kıssası anlatıldı.

Program, işaret diliyle yapılan duayla tamamlandı.

Programın sonunda gönüllü olarak işaret dilini öğrenen din görevlilerine ve Kur’an kursu öğreticilerine İlçe Müftüsü Mevlüt Topçu tarafından ‘Belge’ takdim edildi.

Programa Sincan Müftüsü Mevlüt Topçu, daire amirleri, Diyanet TV işitme engelli programları sunucusu Mahmut Küçük, Ankara Müftülüğü ve Çankaya Müftülüğü engelli koordinatörleri, işitme ve ortopedik engelliler dernek başkanları, din görevlileri, Kur’an Kursu öğreticileri ve işitme engelli kursiyerler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.