Elazığ’da hayatını kaybedenler uğurlandı

Elazığ’da hayatını kaybedenler uğurlandı
Elazığ’da 6.8 şiddetinde yaşanan depremde hayatını kaybeden aynı aileden 5 kişinin cenazesi toprağa verildi. Enkaz altında kalan 12 yaşındaki Miraç ve 2 aylık kardeşi aynı tabuta koyulurken, acılı baba Serhat Aslan, gözyaşlarını tutamadı.

Elazığ merkez Sürsürü Mahallesi’nde yıkılan binada hayatını kaybeden Aişe ve eşi Mehmet Arifoğlu, kızları Halime Aslan ile torunları Miraç Ali ve Rüya Aslan için Kışla Camisinde tören düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazına CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da katıldı.

HER OLAYDAN DERS ÇIKARMALIYIZ

Erbaş, cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada, Kur-an’ı Kerim’de kıyamet ile zelzele kelimelerinin aynı ifadeyi taşıdığını ifade ederek, “Milletimizin başı sağ olsun. Bundan sonra bize düşen onlara dua etmek. Her olaydan ders çıkarıp, tedbirlerimizi almalıyız. Takdir Allah’ındır, kula tedbir düşer. Takdire boyun eğeceğiz, sabır göstereceğiz. Sabır olmazsa yaşamamız mümkün değil.” dedi.

Konuşmanın ardından ailenin geride kalan yakınlarına başsağlığı dileyerek, cenazeler defnedilmek üzere yola çıktı.

“CİĞERİMİZ YANIYOR”

Enkaz altında kalan 12 yaşındaki Miraç Ali ile kardeşi 2 aylık Rüya Aslan aynı tabuta konuldu. Tabutun önüne gelen acılı baba Serhat Aslan, “2 ay önce geldin, keşke biraz daha kalsaydın. Takdir böyle, iman etmişiz ama ciğerimiz yanıyor.” diye konuştu. Törenin ardından cenazeler Yeni Asri Mezarlıkta toprağa verildi.

20200126-2-40516505-51537846-web.jpg

20200126-2-40516505-51537850-web.jpg

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.