Ekranı bırakan Fatih Portakal’dan bomba röportaj. Halktan saklanan her şey ortaya çıktı

Ekranı bırakan Fatih Portakal’dan bomba röportaj. Halktan saklanan her şey ortaya çıktı
İzmir’de toprak ile yaşamak için FOX TV’deki görevinden ayrıldığını belirten gazeteci Fatih Portakal, Youtube kanalından gazetecilik faaliyetlerine devam ediyor. Portakal son olarak, Tabipler Birliği Başkanı ile ‘Salgında Tsunami’ başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. Portakal’a açıklamalarda bulunan TTB Başkanı Fincancı, Türkiye’de günlük 30 bin ila 40 bin kişinin koronaya yakalandığını söyledi.

FOX TV Ana Haber Spikerliğinde önemli bir başarı yakalayan ve görevden ayrılmasına kadar da bu başarılı performansını devam ettiren gazeteci Fatih Portakal, yeni sezonda sürpriz bir şekilde kanaldan ayrılıp, İzmir’e yerleşeceğini duyurmuştu.

Fatih Portakal, kanaldan ayrılık nedeni ile ilgili,Herkes bir senaryo kurdu. Normal karşılıyorum ama benim ne dediğim önemli. Mutlu musun sorusunun cevabını aradım, mutluyum. Ama daha mutlu olabilir miyim? Ben bu sorunun cevabını İzmir’de buldum. Artık bırakmam gerektiğini düşündüm. Ben böyle daha mutluyum şu an için” ifadelerini kullanmıştı.

YOUTUBE KANALINDAN YAYINLARA DEVAM EDİYOR

Ancak Fatih Portakal’ın ‘İzmir’de toprak ile uğraşmak istiyorum’ demesinin ardından Youtube kanalı açıp, gazetecilik faaliyetlerine bu kanal üzerinden devam etmesi, izleyicide soru işareti yarattı. Çok sayıda izleyici Portakal’a, “Madem gazeteciliğe devam edecektiniz, neden FOX TV’yi bıraktınız” sorusunu yöneltiyor.

sebnem-yeni.jpg

SON OLARAK TTB BAŞKANINI KONUK ETTİ

Gazeteci Portakal son olarak kanalında Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı konuk etti. Portakal ve Fincancı, 40 dakika süren canlı yayın boyunca, korona virüs salgınında Tsunami ve salgının seyri hakkında konuştu.

“HASTANELERDE YATAK YOK”

Türkiye Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, korona virüs salgınında son durum ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Fincancı, Türkiye’de hastanelerde yükün arttığını ve hastaların yatak bulamadığını belirterek, şunları söyledi:

Yoğun bakım üniteleri doldu. Biz insanları hastanede karşılıyoruz ancak vakalar evlerinde tespit edilmeli ve toplumdan ayrılmalı, belirti durumunda hastaneye gelmeliler. Bunu yapmadığınız sürece hastanedeki pozitif oranlarını arttırmış ve bu sayede o hastanedeki anestezi servisindeki ve yoğun bakım servisindeki çalışanların, sahadan uzak kalmasına neden olursunuz. Türkiye’de durum bu.

“BÜTÜN ÇALIŞMA ORTAMLARI KAPATILMALI”

Öncelikle toplum olarak bütün çalışma ortamlarının zorunlu üretim dışında kapatılmasını talep etmeliyiz. Bundan daha sonra insanların insanca yaşayacağı ücreti talep etmeliyiz. Bu ücretlerin sosyal devlet tarafından karşılanmasını talep etmeliyiz. Endişe edip oturmak değil, haklarımızı talep etmemiz gerekiyor.

Toplumsal hareketliliğin sınırlanması ile bulaşma hızı düşüyor, bilimsel araştırmalar bunları söylüyor. Dolayısıyla hızla bu adımların atılması gerekiyor. Doğalgaz, elektrik ve su faturalarının ücretlendirilmemesi gerekiyor.

“GÜNLÜK 30 BİN İLA 40 BİN ARASI POZİTİF VAKA VAR”

Türkiye’de günlük 30 bin ila 40 bin arasında pozitif korona virüs hasta sayısı olduğunu tahmin ediyoruz”

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.