Dünyaca ünlü dergiden Türkiye’ye övgü

Dünyaca ünlü dergiden Türkiye’ye övgü
Dünyaca ünlü Economist dergisi, Türkiye’nin karantina uygulamalarında farklı bir yol izlediğini belirttiği yazısında Türkiye’nin korona virüsle mücadelesinden övgü dolu sözlerle bahsetti.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Economist dergisi,Türkiye’nin korona virüsle mücadelesini okurlarıyla buluşturdu. Economist, Türkiye’nin diğer ülkelerdeki gibi katı bir karantina uygulamadığını belirterek, tüketiciyle doğrudan yakın temasta olunan işletmelerde çalışanlar hariç herkesin işe gitmesini sağlayarak ülke ekonomisinin krize sokulmadığının ifade edildi.  Söz konusu yazıda sokağa çıkma yasağının büyük şehirlerde hafta sonları ve tatil günlerinde uygulandığı belirtildi.

Economist dergisi, “Bu strateji işe yaramış görünüyor. Risk grubundakiler salgından büyük ölçüde kurtulurken, enfekte olan yetişkinlerin ise çoğu iyileşti” diye belirtti.

Yazıda Türkiye’nin yüksek vaka sayısına rağmen ölü sayısının düşük kaldığı ifade edilirken ölümlerin hiçbir zaman 24 saat içinde 127’den fazla olmadığı, Türkiye’nin Fransa’yla aynı test oranını yakaladığı ve ölüm oranında İngiltere’den 10 kat daha iyi durumda olduğu vurgulandı.

Ayrıca, Türkiye’de ki 65 yaş üstü kişi sayısına dikkat çekilirken, Avrupa ve Amerika’nın aksine çok az sayıda Türk’ün bakım evlerinde yaşadığı vurgulandı.

“TÜRKİYE ÜSTESİNDEN GELDİ”

Economist dergisi, “Türkiye bu zorluğun üstesinden geldi. Son 20 yıl içinde Sayın Erdoğan ve hükümeti, sağlık hizmetleri için 10 milyarlarca dolar harcadı ve uluslararası havaalanları büyüklüğünde bir hastane ağı kurdu. En son, 21 Mayıs’ta hizmete açılan, yaklaşık 2 bin 700 yatak kapasiteli hastane hizmet sağladı” diye ifade etti.

Ayrıca, Türkiye’de bazı iç hat uçuşlarının 1 Haziran’dan itibaren seferlerine yeniden başladığı, kafeler, restoranlar ve parkların yeniden açıldığı belirtilirken çocuklar ve 65 yaş ve üstü vatandaşların haftada birkaç saatten fazla dışarı çıkmasına hala izin verilmediği ifade edildi.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.