Dünya Sağlık Örgütü’nden korkutan maske uyarısı. Oran yükselmezse binlerce kişi ölebilir

Dünya Sağlık Örgütü’nden korkutan maske uyarısı. Oran yükselmezse binlerce kişi ölebilir
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, Avrupa’da maske takma oranının yüzde 60 olduğunu açıkladı. Kluge, Avrupa’da maske takma oranının yüzde 95’e çıkması, kamusal ve özel alanlardaki kalabalık toplanmaların önlenmesi durumunda, şubat ayına kadar Avrupa’daki 53 ülkede 281 bin kişinin virüsten ölmesinin önüne geçilebileceğine” işaret etti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, , video konferans yöntemiyle düzenlediği basın toplantısında maske, temizlik ve mesafe konusunda uyarılarda bulundu.

habere göre, el yıkama ve diğer hijyenik önlemlere uyulması gerektiğini tekrarlayan Kluge, maske takma oranının yüzde 60 olduğunu belirtti.

“281 BİN KİŞİNİN ÖLÜMÜ ENGELLENEBİLİR”

Kluge, “Avrupa’da maske takma oranının yüzde 95’e çıkması ve kamusal ve özel alanlardaki kalabalık toplanmaların önlenmesi durumunda, şubat ayına kadar Avrupa’daki 53 ülkede 281 bin kişinin virüsten ölmesinin önüne geçilebileceğine” işaret etti.

“GENÇLERDE TEST YAYGIN OLDUĞU İÇİN ÖLÜM ORANI DÜŞÜK”

“Virüsün değişmediğini, daha fazla veya daha az tehlikeli hale gelmediğini” ifade eden Kluge, artan vaka sayılarının en önemli nedenlerinden birinin de gençler arasında daha fazla test yapılması olduğunu söyledi. Kluge, ölüm oranlarındaki düşüşte ise test sayılarındaki artışın etkili olduğunu kaydetti.

“VAKA SAYILARI 2-3 KAT ARTTI ÖLÜM ORANLARI 5 KAT AZALDI”

“Salgın, gidişatını kendi başına tersine çevirmeyecek. Bunu biz başaracağız.” diyen Kluge, salgının Avrupa’da patlak verdiği ilk aylarda olduğu gibi ülkelerin tamamen kapatılmasına (olağanüstü hal uygulamaları) karşı olduğunu, bunun yerine salgına karşı “orantılı” ve hedeflenmiş bir mücadele yürütülmesi” gerektiğini vurguladı.

10 GÜNDE 1 MİLYON VAKA

Kluge son olarak, “Avrupa’da salgının başlangıcından bu yana haftalık en yüksek vaka sayısının (700 bin) kaydedildiğini anımsatarak, toplam vaka sayısının sadece 10 gün içerisinde 6 milyondan 7 milyona fırladı.” diyerek sözlerine son verdi.

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.