Doğu Türkistan’lı Kardeşimizin Sitemi: Sahip Çıkmanız İçin İlla Arap mı olmamız gerekirdi!

Doğu Türkistan’da yaşanan zulmün şahidi anlatıyor. Türkiye’de ki kardeşlerine sitemi var. Sesimizi duymaniz için Arap mı olmamız gerekirdi.

Doğu Türkistan’lı Kardeşimizin Sitemi: Sahip Çıkmanız İçin İlla Arap mı olmamız gerekirdi!

Zalim Çin Hükümetinin Doğu Türkistan’daki soydaş ve dindaşlarımıza karşı sistematik olarak yürüttüğü baski, işkence ve asilmile politikaları gun geçtikçe artarak devam ediyor.

Suriye’de Filistin’de Mısır’da gösterdiğimiz tepkiyi neden Doğu Türkistan’daki kardeşlerimiz için de göstermiyoruz. Buna engel teşkil eden sebep nedir? Hangi dünyevi çıkar buna engel olabilir.

Peygamber efendimizin “Müminler ancak kardeştir’ ‘Muslumanlar bir bedenin uzuvları gibidir. Bir organ sıkıntı çekerse diğer tüm uzuvlarda o sıkıntıyı hisseder’ hadisleri şerifleri bize bir yol göstermiyor mu?

Müslüman bir yanlış gördüğünde onu eliyle duzeltmelidir, buna gücü yetmiyorsa diliyle söylemelidir, buna da gücü yetmiyorsa kalben buğuz etmelidir. Bu da imanın en düşük seviyesidir hadisinin penceresinden baktığımızda kendimizi nedere görüyoruz. Bunu her mümin sorgulamalidir.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.