Diyet dostu acı biberin faydaları ve zararları

Diyet dostu acı biberin faydaları ve zararları
Baharatlar ve acı biber, tüm dünyada ve ülkemizde hem yiyecek hem de ilaç malzemesi olarak kullanılıyor. Zayıflamaktan tutun da bağışıklığı kuvvetlendirmeye kadar, insan sağlığına sayısız faydaları kantılanmıştır. fakat bazı bünyelerde acı biberin yan etkileri de görülmektedir. Şifa deposu olan acı biberin yararları nelerdir? Acı biberin zararı ve yat etkileri var mıdır? Acı biber zayıflatır mı?

Türk mutfağının vazgeçilmez tadı acı biber faydaları kadar zararlarıyla da çok konuşuluyor. Acı ve baharatların, insan vücuduna faydaları ve zararları nedir .

KOLAYCA KİLO VEREBİLİRSİNİZ

Acı yiyecekler yemek fazla yağ yakmanın kolay bir yoludur. Egzersiz yapmanın ve sağlıklı beslenmenin yerini hiçbir şey tutamaz, ancak biberde bulunan kapsinoitler vücuttaki yağ yakımını hızlandıracaktır. Enerji tüketimini artırmaları ve vücut yağını azaltmaları ile bilinirler.

AĞRIYA KARŞI DİRENCİNİZ OLUR

Uzmanlar, kapsaisinin beynimizdeki acı verici duygulardan sorumlu özel bir maddeyi hedef alabileceğini öne sürüyor. Yani acı yemek, o sırada yaşadığımız fiziksel bir acı ya da ağrıyı görmezden gelmek için beynimizi kandırır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ VİRÜSLERLE DAHA GÜÇLÜ SAVAŞIR

Siz acı yemeklerin tadını çıkarırken vücudunuz antioksidanlarla zenginleşir. Antioksidanlar bizi vücudumuza saldıran mikroplardan koruduğu için özellikle grip mevsiminde faydalıdır.

DAHA UZUN YAŞAYABİLİRSİNİZ

Bir çalışma, haftada 6-7 gün acı yiyenlerin ölüm oranının %14 daha düşük olduğunu gösterdi. Ancak baharatlı yiyecekler, sağlıksız bir yaşam tarzı olanlara yardımcı olmayacak.

ŞEKER TÜKETİMİ AZALIR

Şekerin sağlığımız için korkunç olduğu artık bir sır olmaktan çıktı. Ancak tüketilen şeker miktarını azaltmak hiç de kolay değil. Uzmanlar, zaman zaman menünüze baharatlı yemekler eklemenin şeker arzusuyla savaşmaya yardımcı olabileceğini söylüyor.

DAMAK TADINIZ DEĞİŞİR

Diliniz, acı yeme arzunuzun olumsuz sonuçlarını ilk hisseden taraf olacaktır. Çok acı yiyecekler, kısa süreli tat alma problemlerine yol açabilir. Ancak uzun süre her gün çok fazla baharatlı yiyecek yemediğiniz sürece tat reseptörleriniz iyileşecektir.

ALERJİNİZİ AZDIRABİLİR

Bazı insanlar baharatlı bir akşam yemeği yedikten sonra sabah şişmiş bir yüz ve kaşıntı ile uyanabilirler. Bu, biberlerin alerjiye neden olma olasılığının yüksekliği ile ilgilidir.

MİDE SORUNLARINI TETİKLEYEBİLİR

Hassas bir mideniz varsa, baharatlı yiyecekler yemek kötü bir fikir olabilir. Acı yemek, geçici gastrite neden olabilir veya zaten mide sorunlarınız varsa durumu daha da kötüye götürebilir.

MİDENİZDE YANMA HİSSİ OLUŞUR

Biberlerin içindeki asit kombinasyonu, çok tükettiğimizde midemizin duvarlarını yakmaya başlar. Bu durum uzun vadede kötüleşebilir ve kronikleşebilir.

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.