Diyanet’ten LGS ve YKS talimatı: Sınav günü hoparlörden duyuru yapılmayacak, sala okunmayacak

Diyanet’ten LGS ve YKS talimatı: Sınav günü hoparlörden duyuru yapılmayacak, sala okunmayacak

Diyanet İşleri Başkanlığınca 81 il müftülüğüne ulaştırılan yazıda, hafta sonu yapılacak LGS ve YKS sınav saatlerinde minarelerden sala okunmaması ve duyuru yapılmaması istendi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın talimatıyla 81 il müftülüğüne ulaştırılan yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 20 Haziran 2020 Cumartesi günü 09.00 – 13.00 saatleri arasında Liselere Geçiş Sınavı (LGS); Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 27 Haziran 2020 Cumartesi günü 10.00 – 13.00 saatleri ile 28 Haziran 2020 Pazar günü 10.00 – 13.15 ve 15.30 – 17.45 saatleri arasında Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS), ülke genelinde belirlenen sınav merkezlerinde icra edilecektir.

Sınavlara girecek öğrencilerin dikkatlerinin dağılmaması ve sınav motivasyonlarının bozulmaması için, belirtilen tarih ve saat aralıklarında sınav merkezlerine yakın cami ve mescit hoparlörlerinden sala okunmayacak, duyuru yapılmayacaktır.”

Hassasiyet vurgusu yapılan yazıda, aynı durumun sonraki yıllarda geniş katılımla icra edilecek bütün sınavlar için de gözetilmesi istendi.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.